Photo Job - Ghidul fluxului de lucru

Photo Job - Ghidul fluxului de lucru

După ce un post foto este creat și configurat, trebuie să urmați acești pași pentru a asigura un flux de lucru optim:

1. Înregistrare online

Puteți activa Înregistrare online pentru a permite participanților să se înregistreze cu ușurință online înainte de ședința foto. Astfel, se vor colecta automat toate datele lor de contact. Consultați articolul Înregistrare online pentru mai multe informații.

2. Imprimați codurile QR

Pentru a profita de sortarea automată și pentru a crea toate galeriile dintr-o dată cu un singur clic, descărcați și imprimați codurile QR. Accesați-le în cadrul Photo Job făcând clic pe butonul Coduri QR din coloana din dreapta. Pentru mai multe informații, consultați articolul despre codurile QR.

3. Ședință foto

În cazul în care participanții nu sunt încă înregistrați, oferiți-le un card QR, fie tipărit, fie digital, pentru ca aceștia să poată accesa galeria lor mai târziu, scanând codul QR sau urmând link-ul furnizat. Nu uitați că este necesar consimțământul participantului sau al persoanei de contact legal înainte de ședința foto. Prin urmare, participanții neînregistrați vor trebui să le semneze. Cartonașele QR în alb includ un formular de consimțământ pe care fiecare participant trebuie să îl semneze.
La începutul ședinței foto, asigurați-vă că fotografiați mai întâi fiecare cod QR, urmat de fotografiile persoanei corespunzătoare, pentru a asigura sortarea automată la încărcare.

4. Încărcați

După ce fotografiile au fost realizate, următorul pas este încărcarea lor în fiecare grup din cadrul Photo Job. Rețineți că, atunci când se creează un grup într-o lucrare foto, se creează automat o galerie goală. Există două moduri de a accesa această galerie:
1.Din meniul Galleries (Galerii): Toate galeriile dvs. sunt listate aici. Fiecare galerie de grup este etichetată cu numele lucrării foto, urmat de numele grupului.
2.Din meniul Photo Jobs (Lucrări foto): Faceți clic pe numele grupului sau pe pictograma cu cheia pentru a deschide galeria goală corespunzătoare.
Galerie goală

Pentru a încărca imagini, puteți face clic pe butonul + Add (Adăugare ) și Adăugare imagini, faceți clic pe butonul Adăugare imagini din mijlocul galeriei sau trageți și plasați fotografiile direct acolo. Rețineți că trebuie să încărcați mai întâi codul QR, urmat de fotografiile asociate cu acel cod QR specific, pentru a utiliza sortarea automată. Codurile QR sunt detectate automat în scopul sortării și nu sunt vizibile pentru utilizatorii finali în galeria publicată.
Rețineți că, în cazul în care a fost deja generat un cod QR pentru galeriile comune, va apărea fila cu galeria comună goală corespunzătoare. Galeriile comune care au deja un cod QR pot fi, de asemenea, sortate automat prin încărcarea mai întâi a imaginii codului QR, urmată de fotografiile care urmează să fie incluse în galeria comună respectivă.

Galerie cu fotografii nesortate

5. Sortare

După ce imaginile au fost încărcate, veți observa un buton Începeți sortarea automată în colțul din stânga sus. Dacă faceți clic pe acesta, fotografiile vor fi sortate automat în galerii pentru fiecare cod QR generat, incluzând în cadrul fiecărei galerii toate fotografiile realizate după fotografia QR.

Galerie cu fotografii sortate

Atribuiți manual codul QR

În cazul în care un cod QR nu este detectat automat, îl puteți atribui manual. Selectați imaginea pe care doriți să o detectați ca fiind un cod QR și faceți clic pe butonul Atribuiți un cod QR imaginii din coloana din dreapta. Se va afișa un meniu în care puteți introduce codul QR care urmează să fie asociat. Odată introdus, faceți clic pe butonul OK. Codul QR va fi acum asociat cu imaginea selectată.

Imagini nesortate

În cazul în care o imagine nu a fost sortată automat, o puteți adăuga manual la o galerie creată. Selectați imaginea pentru a afișa funcțiile din coloana din dreapta. Faceți clic pe butonul Treceți la și selectați galeria de destinație în care doriți să plasați imaginea.

Funcțiile imaginii

6. Revizuirea sarcinilor foto

După încărcarea fotografiilor și crearea galeriilor, este recomandat să revizuiți aspectul și conținutul galeriei pentru a vă asigura că totul este conform dorințelor.
Puteți accesa link-ul partajat al fiecărei galerii făcând clic pe butonul Deschideți din colțul din dreapta sus al oricărei galerii listate în galeria de grup sau în cadrul unei galerii individuale din coloana din dreapta.

Stil și aspect

Site-ul Stil și aspect al tuturor galeriilor din cadrul unei lucrări foto este configurat în Setări pentru sarcini foto. Acesta poate fi găsit în meniul General al lucrării foto. Consultați articolul Meniul general pentru mai multe informații.

Meniul Photo Job (Lucrare foto)

Modificarea fotografiilor din galerie

După ce a fost creată o galerie, aveți flexibilitatea de a încărca mai multe fotografii, de a le șterge pe cele existente sau de a le rearanja ordinea.
Accesați galeria făcând clic pe butonul Editați din dreapta. În cadrul galeriei, puteți adăuga mai multe imagini prin selectarea butonului de adăugare din stânga sus.
Atunci când selectați o fotografie în cadrul galeriei, în coloana din dreapta vor apărea diverse opțiuni, printre care Ștergeți, Treceți la sau Copiere. Consultați secțiunea Setări imagine pentru mai multe informații.

Mutarea unei galerii

Este posibil să mutați o galerie dintr-un grup în altul în cadrul aceluiași Photo Job. Pentru a face acest lucru, accesați galeria pe care doriți să o mutați. În coloana din dreapta veți găsi un buton Mutați galeria. Faceți clic pe acesta pentru a afișa un meniu cu toate grupurile deja create în același Photo Job. Selectați grupul de destinație pe care doriți să îl mutați și faceți clic pe butonul Mutați galeria.

Ștergerea unui grup sau a unei galerii

Puteți șterge o galerie sau un grup făcând clic pe Setări pentru sarcini foto al galeriei sau grupului specific pe care doriți să îl ștergeți și făcând clic pe butonul Bin (coș de gunoi) din colțul din dreapta sus. Vă rugăm să rețineți că acest lucru va elimina definitiv toate datele încărcate și, odată șterse, nu mai pot fi recuperate.

7. Publicare și vânzare

Atunci când configurați lucrarea foto, aveți opțiunea de a specifica o dată de publicare și de a selecta o listă de prețuri pentru toate grupurile și galeriile asociate cu aceasta. Galeriile din cadrul Photo Job sunt publicate automat pe baza datei și a listei de prețuri configurate. Consultați articolul Photo Jobs - Setup and overview (Configurare și prezentare generală ) pentru mai multe informații.
Dacă aceste setări trebuie ajustate sau nu au fost configurate inițial, le puteți modifica în secțiunea Setări pentru sarcini foto din cadrul Generale. Consultați articolul General menu (Meniu general ) pentru mai multe informații.
Galeriile se vor opri automat din publicare la data de sfârșit specificată. Cu toate acestea, dacă doriți să le depublicați manual, faceți clic pe butonul Opriți publicarea din coloana din dreapta galeriei publicate.
Rețineți că toate galeriile din cadrul Photo Job vor fi afectate.

Setări pentru galerii individuale

Dacă doriți setări individuale pentru o anumită galerie sau grup, puteți dezactiva setările moștenite.
Accesați grupul sau galeria dorită și faceți clic pe butonul Setări de grup. Deselectați butonul Moștenirea setărilor pentru sarcini foto pentru a afișa toate opțiunile. Selectați-o pe cea dorită pentru galeria/grupul respectiv și salvați modificările. Rețineți că Stil și aspect este întotdeauna moștenit de la Photo Job-ul părinte.

Inherit Photo Job settings (Moștenirea setărilor Photo Job) dezactivată

8. Archive

Odată ce Photo Job este finalizat și galeriile nu mai sunt publicate, le puteți arhiva făcând clic pe Arhiva. Aceasta înseamnă că toate galeriile din cadrul Photo Job nu vor mai fi disponibile pentru clienți. Cu toate acestea, toate grupurile și galeriile create vor fi stocate în continuare în contul dvs. Le puteți dezarhiva selectând Photo Job și făcând clic pe butonul Reactivați din coloana din dreapta.