Ghid pentru pregătirea imaginii

Ghid pentru pregătirea imaginii

Pentru clienții care nu au experiență în editarea imaginilor, oferim îmbunătățirea automată a imaginilor. Această opțiune ne permite să ne asigurăm că fiecare imagine este procesată în mod optim pentru a obține cel mai bun rezultat posibil.

Pentru clienții care preferă să își editeze singuri imaginile (de exemplu, în Photoshop sau Lightroom) sau care au deja o anumită experiență în editarea imaginilor, oferim sfaturi și trucuri pentru a vă ajuta să obțineți un rezultat perfect.

În plus față de următoarele sfaturi, vă recomandăm și setul nostru de mostre, care conține toate materialele și finisajele disponibile.

Următoarele puncte trebuie luate în considerare la pregătirea imaginilor:

  • Gestionarea culorilor
  • Spațiul de culoare
  • Luminozitatea și contrastul
  • Rezoluție/dimensiuni
  • Nitiditate
  • Profiluri ICC
  • Format de fișier

Gestionarea culorilor

Pentru a judeca corect culorile, este important ca atât iluminarea, cât și monitorul să fie configurate corect. Aflați aici tot ce trebuie să știți despre gestionarea culorilor.

Spațiul de culoare

Este important ca profilurile de culoare corecte să fie încorporate în imagini și livrate în RGB. Am furnizat o listă cu profilurile de culoare pe care le acceptăm.

Luminozitatea și contrastul optim al imaginilor

Înainte de a produce o imagine, verificați dacă valorile de contrast și luminozitate sunt corecte. Rețineți că imaginile de pe monitor sunt retroiluminate, iar produsul fotografic nu este, astfel încât este posibil să existe o ușoară diferență de luminozitate. Dacă monitorul nu este calibrat corect, este posibil ca imaginea să apară prea luminoasă sau prea întunecată.

Vă recomandăm să verificați valorile tonale din imagine. Puteți utiliza funcția Tone Correction (Corecție tonală) pentru a determina dacă luminozitatea este prezentă în toate zonele din imagine.

Dacă lipsesc luminile sau umbrele, produsul va părea ulterior tern și lipsit de contrast. Iată un exemplu în care lipsesc luminile sau umbrele. În aceste cazuri, vă recomandăm să refaceți imaginile.

Imagine cu reflexii și imagine cu lumini și imagine cu umbre lipsă

Imaginea este, în general, prea întunecată și lipsită de lumini: Valorile tonale sunt păstrate doar în tonurile medii și joase, iar imaginea pare foarte întunecată și lipsită de contrast.

Imagine care este prea întunecată

Pentru cele mai bune rezultate, valorile tonale trebuie să fie bine distribuite și prezente în toate zonele:

Imagine cu valori tonale bune

Rezoluție/Dimensiuni

Imaginile trebuie să aibă rezoluția de producție corectă. Puteți găsi aceste informații împreună cu fiecare produs în zona profesională. Asigurați-vă că dimensiunile și rezoluția sunt corecte.

Există două opțiuni principale. Fie puteți redimensiona manual imaginile în programele dvs., caz în care vă recomandăm să redimensionați imaginile, fie puteți trimite imaginea în rezoluția existentă, iar noi ne vom ocupa de acest proces.

Redimensionarea

Există mai multe instrumente și opțiuni pentru redimensionarea imaginilor. Dacă aveți de gând să măriți imaginile, vă recomandăm să le ascuțiți. Cu toate acestea, vă rugăm să vă asigurați că imaginile nu sunt prea ascuțite, altfel există riscul apariției unui moiré în producție.

Lightroom: Puteți ajusta acuitatea imaginilor în timpul procesului de developare. Când exportați imagini, există o opțiune numită Output Sharpness (Nitiditate de ieșire). Această opțiune trebuie debifată dacă sharpness a fost deja setată.

Oversharpening (Moiré)

Moiré poate fi cauzat de supradimensionarea imaginii sau de suprapunerea unor ecrane de haltere diferite. Moiré poate apărea atunci când o imagine este fotografiată, scanată, retușată sau expusă/imprimată.

Moiré poate fi văzut ca un zgomot puternic atunci când imaginea este vizualizată la o mărire mare (cel puțin 100%). Pentru un produs fotografic pe hârtie foto reală, folosim un imageetter de pixeli, care reproduce pixelii individuali foarte clar, astfel încât toate detaliile imaginii sunt clare, iar acest efect poate fi îmbunătățit și mai mult în timpul producției.

Prim-plan al efectului moiré

Evitarea efectului moiré

Pentru a reduce sau elimina acest efect, vă recomandăm să estompați imaginea în zonele afectate.

Efectuați o selecție selectivă sau o mască pe zonele afectate. Apoi, aplicați filtrul de blur gaussian în Photoshop, de exemplu. Din păcate, nu vă putem oferi o indicație generală pentru setări, deoarece depinde în întregime de imaginea dvs., de dimensiunea imaginii și de intensitatea moiré-ului. După blurare, imaginea ar trebui să aibă o suprafață omogenă la mărire mare (mărire până când puteți vedea pixelii individuali).

Estomparea efectului moiré

Profiluri ICC pentru Soft proof - Cum va arăta imaginea mea?

După ce imaginea a fost procesată, este posibil să se simuleze rezultatul final tipărit cu ajutorul unui soft proof. Vă punem la dispoziție profilele noastre ICC în acest scop.

Formatul de fișier - care este cel potrivit?

În cele din urmă, va trebui să salvați imaginea pentru a ne-o trimite. Iată un rezumat al formatelor de fișiere pe care le acceptăm.

Îmbunătățirea automată a imaginii - Da sau Nu?

Dacă v-ați editat singur imaginile, vă rugăm să dezactivați îmbunătățirea automată a imaginii în timpul procesului de comandă. De asemenea, vă rugăm să vă asigurați că îmbunătățirea imaginilor este dezactivată automat atunci când vă încărcați imaginile. Dacă îmbunătățirea imaginii este dezactivată, nu vom face nicio modificare la imaginea dvs.

 

Setarea limbii dvs. nu corespunde limbii acestui site web. Vă rugăm să alegeți:

Setarea limbii dvs. nu corespunde limbii acestui site web. Vă rugăm să alegeți: