Softproof și profil ICC

Softproof și profil ICC

Reproducerea precisă a culorilor este esențială atât în lumea digitală, cât și în cea analogică, indiferent dacă imaginile sunt afișate pe ecran sau produse. Pentru a asigura o reproducere corectă și precisă a culorilor, se pot utiliza probele soft proofing și profilurile ICC.

Soft proofing este un proces care poate fi utilizat pentru a evalua ieșirea colorimetrică a datelor de producție digitală pe un monitor. Cu ajutorul unui software special și al profilelor ICC, puteți vedea în avans cum vor arăta imaginile dvs. pe produs. Acest lucru vă permite să identificați și să corectați orice abateri sau schimbări de culoare înainte de a realiza produsul fotografic final.

Chiar și cu cea mai avansată tehnologie de expunere, produsul final nu se va potrivi niciodată cu luminozitatea și strălucirea unui monitor. Prin urmare, este important să reglați afișajul monitorului dumneavoastră în mod corespunzător, astfel încât să puteți judeca modul în care va arăta produsul final.

Ce este un profil ICC?

Un profil ICC (International Color Consortium) este un fișier care conține informații despre modul în care ar trebui să fie afișate culorile pe un anumit dispozitiv, cum ar fi un monitor, o imprimantă sau un aparat foto. Acesta descrie caracteristicile spațiului de culoare al dispozitivului și permite o potrivire precisă a culorilor între diferite dispozitive. Utilizarea profilurilor ICC asigură o reproducere consecventă și precisă a culorilor și oferă o previzualizare exactă a produsului foto final.

Cum se utilizează profilurile ICC și proofing-ul soft

Pentru a crea o probă soft proof, veți avea nevoie de un software care acceptă soft proofing, cum ar fi Adobe Photoshop sau Lightroom. În plus, un monitor bine reglat și calibrat în mod ideal este foarte important pentru a asigura o reproducere precisă a culorilor.

Integrarea profilelor de culoare

Trebuie să aveți grijă atunci când încorporați un profil de culoare într-un fișier. Pentru proofing-ul soft, profilul ICC nu ar trebui să fie încorporat în fișier. În schimb, fișierele de imagine trebuie să fie în spațiul de culoare corect, cum ar fi sRGB, Adobe RGB (1998) sau ProPhoto RGB, iar profilul ICC corespunzător trebuie utilizat pentru produsul fotografic final. Acest lucru va asigura o reproducere precisă a culorilor și va preveni schimbările de culoare în timpul procesului de producție.

Profiluri ICC de la noi pentru dumneavoastră

Pentru toate produsele noastre foto, furnizăm un profil ICC special dezvoltat, care se potrivește cu precizie la produsul final. Acest lucru ne permite să asigurăm o reproducere precisă și consecventă a culorilor care să corespundă rezultatului dorit.

Puteți descărca toate profilurile ICC ca fișier ZIP. Setările și profilul ICC pentru fiecare suprafață pot fi găsite în Surfaces and ICC Profiles (Suprafețe și profile ICC):

Photobook și Professional Line:

Coperta Photobook Professional Line:

Album portofoliu:

Imprimări foto:

Photo Prints XT:

Seturi foto:

Pachete de imprimare:

Autocolante foto:

Artă de perete:

Plăcuțe foto:

Postere:

FineArt (postere și printuri):

Calendar foto:

Cărți și minilocuri:

Cărți poștale:

Imprimări retro:

Broșuri foto, pliante foto, fluturași:

Cărți de vizită:

 

Setarea limbii dvs. nu corespunde limbii acestui site web. Vă rugăm să alegeți:

Setarea limbii dvs. nu corespunde limbii acestui site web. Vă rugăm să alegeți: