Le oferim designerilor media profesioniști, designerilor grafici sau fotografilor funcția noastră de încărcare profesională (Pro-Upload). Vă puteți proiecta fotocartea cu ajutorul altor programe, cum ar fi InDesign, Photoshop, QuarkXpress. Pentru evitarea eventualelor defecte ale produsului, vă rugăm să realizați designul paginii în conformitate cu cerințele noastre (a se vedea mai jos).
Transmiterea datelor / comandă: Puteți găsi PDF-Upload în magazinul nostru online. După încărcare, puteți modifica, dacă este necesar, succesiunea paginilor și puteți finaliza comanda.
Când utilizați funcția Export PDF (recomandată atunci când folosiți InDesign și QuarkXPress), vă sugerăm să folosiți „High-quality printing” (Tipar de înaltă calitate) la exportare sau să folosiți setarea noastră prestabilită Adobe PDF Saal Digital. În „Output” (Rezultat), modificați spațiul de culori țintă la spațiul de culoare RGB - sRGB IEC61966-2.1 (vezi captura de ecran de mai jos). Dacă utilizați funcția „Double Pages” (Pagini duble) (pentru fotocărți) cu un program de paginare precum QuarkXpress sau InDesign, asigurați-vă că ați bifat caseta de selectare „Print Sheets” (Printare foi) (Suprafețe de montare = QuarkXpress). Este important să primim fiecare pagină dublă sub forma unei singure pagini în PDF.
Atenție, caseta de selectare „Use interface settings of the document” (Utilizare setări interfață ale documentului) este activată atunci când folosiți șabloanele noastre (vezi captura de ecran de mai jos).
Nu trebuie să combinați fișierele PDF (coperta cu pagini duble și paginile interioare), ci le puteți încărca sub forma a două fișiere PDF separate.
Optimizați-vă întotdeauna fișierul PDF înainte de a-l încărca, pentru a reduce volumul de date și pentru a converti toate măștile, transparențele și metadatele care ar putea cauza probleme în timpul importării.
Setări prestabilite Adobe PDF: Pentru a evita problemele de producție ale datelor imprimabile, vă oferim și un export PDF al programului nostru Saal Digital Joboptions, pentru descărcare gratuită. Le puteți folosi pentru toate versiunile InDesign. Descărcați opțiunile pentru proiect aici și instalați-le pe calculatorul dvs.
Pentru a încărca opțiunile pentru proiect în InDesign sau Photoshop, dați clic pe File (Fișier) și în Setări prestabilite Adobe PDF selectați Define (Definire). Apoi dați clic pe Load(Încărcare) și selectați Saal Digital.joboptions din locația salvată de pe calculatorul dvs.
Acum puteți selecta profilul Saal Digital din Setări prestabilite Adobe PDF și puteți apoi exporta fișierul dvs. PDF.
Deschideți fișierul dvs. PDF în Adobe Acrobat Pro și selectați „File -> Save as -> Optimized PDF” (Fișier -> Salvare ca > PDF optimizat). Ajustați următoarele setări:
Compatibilitate: „Retain existing” (Păstrare stare actuală)
În special pentru Photoshop
Dacă folosiți programe de editare a fotografiilor precum Photoshop, vă recomandăm să salvați ca jpg imaginile întinse pe două pagini (Quality 10). Redenumiți-vă fotografiile cu numere consecutive (01..., 02..., ...); în felul acesta, fotocartea sau calendarul dvs. va fi populat(ă) automat.
Exportarea fișierelor PDF cu mai multe pagini din Photoshop
În CS3: În Photoshop puteți salva mai multe documente sub forma unui singur fișier PDF cu mai multe pagini. Selectați File -> Automate -> PDF Presentation (Fișier -> Automatizare -> Prezentare PDF). Faceți clic pe „Add open files” (Adăugare fișiere deschise) pentru a deschide fișierele necesare și apoi selectați „Multipage Document” (Document cu mai multe pagini) pentru a salva toate fișierele într-un singur PDF.
În CS4: În CS4 această funcție este integrată în Adobe Bridge. Selectați fișierele necesare din foldere. Apoi mergeți la panoul de rezultat final (Window -> Workspace -> Output; (Fereastră -> Spațiu de lucru -> Rezultat final), panoul apare în partea dreaptă). Selectați „PDF” și setați „Template” (Șablon) la „Custom” (Personalizat). Acum trebuie să introduceți dimensiunea corectă a paginii. În fila „Layout” (Dispunere în pagină), setați valorile marginilor (superioară, inferioară...) la zero. Puteți ignora filele „Overlays” (Suprapuneri), „Header” (Antet), „Footer” (Notă de subsol), „Playback” (Redare) și „Watermark“ (Inscripționare) și puteți salva documentul la final.
În special pentru Scribus
Scribus 1.4.4 poate încorpora fonturi în fișierele PDF, în timp ce alte versiuni mai vechi nu acceptă această funcție. Prin urmare, dacă nu folosiți cea mai recentă versiune, trebuie să convertiți fonturile în schițe (de asemenea „convertiți în căi”) înainte de a exporta.
Rețineți: Deși structura produselor fotografice cu mai multe pagini în Scribus este posibilă cu pagini duble, în exportul PDF, paginile duplicat sunt exportate separat ca pagini unice. Fișierul PDF este necesar în magazinul online (pentru fotocărți), dar cu pagini duble coerente, astfel încât acesta să poată fi interpretat corect. Pentru a vă crea datele în Scribus, vă recomandăm să creați o singură pagină în formatul unei pagini duble și să creați marcajele corespunzătoare și liniile ajutătoare.