Liste de prețuri

Liste de prețuri

Pentru a vinde produse foto, trebuie să creați mai întâi liste de prețuri în care să definiți toate criteriile pentru produsele care urmează să fie vândute, caracteristicile și prețurile acestora. Odată create, aceste liste de prețuri vor fi disponibile pentru a fi utilizate în galeriile dvs. atunci când este activată opțiunea Permiteți comenzi.
Toate listele de prețuri create sunt afișate în meniul Liste de prețuri din cadrul panoului Sales (Vânzări). Acestea pot fi modificate în orice moment făcând clic pe butonul Edit (Editare). Puteți crea oricâte liste de prețuri doriți.

Panoul cu liste de prețuri

Pentru a crea o listă de prețuri, trebuie să faceți clic pe butonul Add (Adăugare). Va apărea meniul New selling price list (Listă nouă de prețuri de vânzare ).

Meniul Noua listă de prețuri de vânzare

Primul lucru pe care trebuie să îl configurați sunt setările de bază. Aici trebuie să dați un titlu listei dvs. de prețuri. Acest nume va fi vizibil doar pentru dvs. și nu va fi împărtășit clienților dvs. Puteți seta lista de prețuri ca listă de prețuri implicită. În acest fel, va fi activată în mod implicit atunci când permiteți comercializarea uneia dintre galeriile dumneavoastră. Și, dacă doriți, puteți să activați funcția de înfrumusețare a prețurilor pentru a rotunji automat prețurile.

Setări de bază ale listei de prețuri

Configurați produsele

Sub setările de bază veți găsi diferitele categorii de produse foto disponibile. Trebuie să le activați pe cele pe care doriți să le setați în lista dvs. de prețuri.

Categoria de produse dezactivată

De îndată ce o categorie de produse este activată, vor apărea noi opțiuni. Puteți activa și dezactiva produsele disponibile în cadrul fiecărei categorii în parte.

Produse în cadrul categoriei Wall Art

De asemenea, puteți sorta ordinea în care apar produsele foto, astfel încât produsul pe care îl alegeți să apară primul. Pentru a face acest lucru, dați pur și simplu clic pe săgețile care apar în dreapta fiecărui produs și deplasați-l în sus sau în jos, după cum doriți.Puteți schimba ordinea în care apar atât categoria de produse foto, cât și produsele foto din cadrul categoriei.

Setați prețurile

Puteți stabili suprataxa pentru fiecare produs. Această suprataxă se adaugă la prețul de achiziție al produsului și corespunde profitului pe care îl primiți pentru fiecare produs vândut. Puteți defini diferite tipuri de suprataxe.
În mod implicit, este selectată opțiunea Fixed for each product (Fix pentru fiecare produs ), ceea ce vă permite să stabiliți manual prețul de vânzare pentru fiecare produs. Dacă faceți clic pe Configuration (Configurație), veți vedea un panou de configurare pentru acel produs.

Meniul de configurare Fix pentru fiecare produs

Aici puteți configura tot ceea ce este legat de produsul foto și puteți vedea informații detaliate despre prețul acestuia, după cum urmează:
Saal Digital Preț de listă. Afișează prețul de listă al produsului specific pe Saal Digital.
Preț de achiziție. Indică prețul de cost la care produsul specific este produs pentru dumneavoastră.
Preț de vânzare. Vă informează cu privire la prețul stabilit de dumneavoastră pentru produsul specific. Acesta este prețul care va fi afișat în galeria cu această listă de prețuri
Profit. Afișează profitul pe care îl veți obține pe baza prețului de vânzare stabilit și a prețului de achiziție.

Puteți activa sau dezactiva fiecare articol în funcție de nevoile dumneavoastră. În mod implicit, toate articolele din cadrul produsului foto sunt selectate cu un preț de vânzare și un profit prestabilit. Puteți modifica cu ușurință supraprețul pentru toate articolele pe un tip absolut sau procentual în primul panou.

Aplicați suprataxa la meniul articolului selectat

Puteți seta o anumită configurație pentru a fi selectată în mod implicit atunci când este selectată pentru cumpărare în Galerie.

Meniul articolului preselectat

Puteți utiliza filtrele și instrumentul de căutare pentru a găsi rapid toate articolele cu caracteristicile pe care le specificați. Acest lucru facilitează activarea numai a articolelor cu caracteristicile dorite.

Filtrele aplicate în configurator

De asemenea, puteți decide prețul final la care se va vinde fiecare dintre ele prin simpla introducere a valorii în coloana Preț de vânzare. După ce ați făcut setările, faceți clic pe Save (Salvare).

În plus față de opțiunea Fix pentru fiecare produs, puteți selectaAbsolut, unde puteți seta o suprataxă fixă și Procent, unde puteți seta o suprataxă procentuală.Tipuri de suprataxă

Când aceste opțiuni sunt selectate, puteți face clic pe Configuration (Configurație ) pentru a activa sau dezactiva diferitele opțiuni de configurare pentru fiecare produs. În funcție de produsul pe care îl configurați, veți găsi diferite opțiuni pentru a-l personaliza. După ce ați stabilit, trebuie să salvați configurația.

Fotografie într-un configurator de rame schimbabile

Cum să editați sau să ștergeți o listă de prețuri

După ce ați creat o listă de prețuri, o puteți edita sau șterge în orice moment. Pentru a face acest lucru, trebuie doar să dați clic pe pictograma cu cheia pe care o veți vedea în partea dreaptă.

Modificați tot ce doriți, iar dacă doriți să o ștergeți, veți găsi o pictogramă de coș de gunoi în partea dreaptă sus.

Tipuri de suprataxă

Când să utilizați Fix pentru fiecare tip de suprataxă de produs

Luați în considerare utilizarea unui tip de suprataxă Fix pentru fiecare produs atunci când doriți un control precis asupra prețurilor produselor individuale, în funcție de caracteristicile și valoarea lor unică. Puteți alege să utilizați această metodă de stabilire a prețurilor dacă aveți o ediție limitată sau o colecție exclusivă de fotografii cu calități speciale care le diferențiază de restul ofertelor dvs. Abordarea de stabilire a prețului fix pe produs vă permite să poziționați strategic anumite fotografii la prețuri premium, menținând în același timp o strategie de stabilire a prețului consecventă pentru restul portofoliului dvs.

Vă rugăm să rețineți că un cont profesional Saal Digital Professional are în mod inerent o reducere 35 % aplicată la prețurile listate. În consecință, prețurile afișate în coloana Prețuri de achiziție includ deja această reducere și, prin urmare, sunt mai mici decât prețurile de listă Saal Digital. Acest lucru vă oferă, cu un Contul profesional Saal Digital, flexibilitatea de a stabili un preț de vânzare al fiecărui articol sub suma listată de Saal Digital, deși este important să recunoașteți că acest lucru poate avea ca rezultat venituri mai mici.

Când să folosiți tipul de suprataxă procentuală

Luați în considerare utilizarea unui tip de suprataxă procentuală atunci când doriți să oferiți prețuri flexibile în funcție de valoarea sau dimensiunea fotografiilor. Suprataxa procentuală vă permite să ajustați proporțional prețul diferitelor produse foto pentru a reflecta costurile de producție variabile, menținând în același timp o marjă de profit consistentă. Această abordare este ideală dacă oferiți o gamă largă de produse de diferite calități și dimensiuni, oferindu-le clienților libertatea de a alege opțiunea care se potrivește cel mai bine bugetului și preferințelor lor.

Când să folosiți tipul de suprataxă Absolut

O suprataxă absolută funcționează bine atunci când doriți să stabiliți un profit de bază fix pentru fotografiile dvs. și cu ajutorul acestuia să acoperiți costurile suplimentare care nu sunt afectate de variațiile de mărime sau valoare. Folosiți o suprataxă absolută pentru a vă asigura că anumite costuri specifice sunt acoperite în mod adecvat fără a vă baza exclusiv pe atributele produsului. Suprataxele absolute sunt deosebit de utile dacă aveți produse standardizate cu costuri de producție uniforme și doriți să mențineți o marjă de profit constantă în toate anunțurile dvs.

Fișiere digitale

În plus față de produsele foto, puteți vinde sau pune la dispoziție gratuit fișierele dvs. digitale. Pentru mai multe informații, consultați articolul Descărcare fișiere.

Lista de prețuri pentru o anumită imagine

Puteți configura o listă de prețuri specifică pentru o imagine individuală. Acest lucru este util dacă, de exemplu, doriți să vindeți o fotografie de grup într-un anumit format la un anumit preț. Pentru a face acest lucru, deschideți galeria și selectați o fotografie. Toate informațiile despre fotografie vor apărea în meniul din dreapta. Faceți clic pe fila Vânzări pentru a vizualiza toate informațiile de vânzare. Aici veți găsi meniul derulant al listei de prețuri.

Imagine selectată în galerie

În mod implicit, este selectată opțiunea Utilizare listă de prețuri din galerie. Tot ce trebuie să faceți este să selectați lista de prețuri pe care doriți să o activați pentru fotografia respectivă. Odată selectată, faceți clic pe Save changes (Salvare modificări).

Opțiuni pentru lista de prețuri pentru imagini

Când deschideți galeria, veți vedea că fotografia pe care ați selectat-o oferă produsele și prețurile din lista de prețuri specificată pentru acea fotografie anume.

Strategie de stabilire a prețurilor: Sfaturi generale

În plus, iată câteva sfaturi generale pentru a vă ajuta să stabiliți eficient prețul fotografiilor dumneavoastră:

  1. Calculați costurile de producție: Începeți prin a determina costurile asociate cu producerea fiecărui produs foto, ținând cont de alte cheltuieli ale afacerii dvs. Includeți aceste costuri în strategia dvs. de stabilire a prețurilor.
  2. Cercetați piața: Analizați prețurile fotografiilor și produselor similare din nișa dumneavoastră. Acest lucru vă va da o idee despre intervalul de preț pe care clienții sunt dispuși să îl plătească.
  3. Evaluați-vă munca: Prețuiți-vă munca în funcție de meritul artistic și de atractivitatea acesteia și luați în considerare timpul și efortul implicat în realizarea și editarea fotografiilor. Alocați o marjă rezonabilă pentru munca dvs. creativă.
  4. Oferiți diferite opțiuni de preț: Oferiți opțiuni de preț pentru diferite dimensiuni sau formate pentru a se potrivi diferitelor bugete.
  5. Calitate versus cantitate: Găsiți un echilibru între a vinde mai multe fotografii la un preț mai mic și a vinde mai puține fotografii la un preț mai mare. Luați în considerare modul în care fiecare abordare se aliniază cu obiectivele dvs. de afaceri.
  6. Oferiți promoții: Creați un sentiment de exclusivitate prin oferirea de promoții pe termen limitat a celor mai bune fotografii ale dvs. la prețuri premium.
  7. Vouchere: Oferiți reduceri atunci când clienții achiziționează mai multe printuri sau produse împreună.
  8. Testați și ajustați: Începeți cu prețuri competitive și, pe măsură ce vă faceți o idee despre preferințele clienților și tendințele de vânzare, ajustați prețurile în consecință. Monitorizați prețurile concurenților și asigurați-vă că prețurile dvs. sunt competitive pe piață, menținând în același timp profitabilitatea.
  9. Monitorizați rentabilitatea: Examinați în mod regulat datele privind vânzările și costurile pentru a vă asigura că obțineți profit din fiecare vânzare.
  10. Percepția mărcii: Prețul fotografiilor dvs. să reflecte valoarea mărcii dvs. Evitați să stabiliți prețuri prea mici, deoarece acest lucru poate submina calitatea percepută a mărcii dvs.

Nu uitați că stabilirea prețurilor este un aspect dinamic al afacerii dvs. și este important să vă revizuiți și să vă actualizați în mod regulat strategia de stabilire a prețurilor pe baza condițiilor de piață în schimbare, a feedback-ului clienților și a obiectivelor de afaceri.

 

Setarea limbii dvs. nu corespunde limbii acestui site web. Vă rugăm să alegeți:

Setarea limbii dvs. nu corespunde limbii acestui site web. Vă rugăm să alegeți: