Dimensionați și poziționați imagini și obiecte

Dimensionarea și poziționarea imaginilor și obiectelor

Toate obiectele din produsul foto, inclusiv imaginile, clipart, textul și casetele de umplere, pot fi redimensionate și repoziționate pentru a se potrivi nevoilor dumneavoastră.

Poziționarea cu ajutorul mouse-ului

Atunci când selectați un obiect, acesta este înconjurat de un cadru albastru cu mici pătrate în colțuri și pe laturi. Făcând clic și trăgând aceste pătrate, puteți redimensiona cu ușurință obiectul și containerul său. În cazul imaginilor, atât caseta de imagine, cât și imaginea însăși sunt redimensionate. Pentru text, dimensiunea textului este ajustată în funcție de dimensiunea cutiei sale, în special dacă este activată opțiunea Automatic font size (Dimensiune automată a fontului ) din meniul Text editor (Editor de text ).

Imaginea este selectată

Pentru a repoziționa un obiect, faceți clic și țineți apăsat butonul mouse-ului în timp ce trageți obiectul în locația dorită. Eliberați butonul mouse-ului atunci când obiectul se află în poziția dorită.

Instrumente de poziționare

Obiectele pot fi, de asemenea, plasate și redimensionate pe produsul foto cu ajutorul instrumentelor de poziționare. Puteți accesa aceste instrumente selectând un obiect și deschizând meniul Position (Poziție ) din dreapta.
Câmpurile de lățime și înălțime vă permit să ajustați dimensiunile obiectului. Dacă doriți să păstrați proporțiile inițiale ale obiectului, dați pur și simplu clic pe pictograma cu lacăt. Acest lucru asigură faptul că obiectul își păstrează proporțiile fără distorsiuni, chiar dacă o dimensiune este modificată.
Pentru o plasare precisă, ajustați pozițiile X și Y pentru a muta obiectul la coordonate specifice. În plus, câmpul de rotație vă permite să rotiți obiectul selectat prin introducerea gradului de rotație dorit.

Instrumente de poziționare în coloană

Instrumente de aliniere

Instrumentele Align (Aliniere) din meniul Position (Poziționare ) vă ajută să aliniați obiectele pe verticală și orizontală în cadrul produsului foto. Puteți alinia obiectele la margini sau în centru, ținând cont de dimensiunile produsului.

Instrumente de aliniere din meniul Position (Poziție)

Dacă proiectați o carte foto, puteți alinia obiectele în raport cu o singură pagină, activând opțiunea Single page (O singură pagină ), sau în raport cu ambele pagini, dezactivând-o.
Prin activarea opțiunii Use spacing (Utilizare spațiere ), puteți specifica o distanță în câmpul Distance (Distanță ). Această distanță va fi luată în considerare la alinierea elementelor din produsul foto. De exemplu, dacă setați spațierea la 3 cm și aliniați un obiect la marginea din dreapta, acesta va fi poziționat la 3 cm de margine.

Instrumente pentru straturi

Instrumentele de strat controlează ordinea în care sunt stivuite obiectele. Butonul Send to Back (Trimitere în spate ) plasează obiectul selectat în spatele celorlalte obiecte plasate anterior. Acest lucru înseamnă că, dacă există obiecte deasupra, obiectul selectat va fi vizibil în spatele acestora. Dacă faceți clic pe butonul Bring to Front (Aduceți în față ), obiectul selectat va fi adus în față, deasupra tuturor celorlalte obiecte, acoperind orice element poziționat anterior sub el.

Instrumente pentru straturi în meniul Position (Poziție) cu un exemplu

În plus, acest meniu vă permite să ajustați opacitatea obiectului, care este setată implicit la 100%. De asemenea, puteți da obiectului un nume.