Linie de sângerare

Linie de sângerare

În designerul online, o linie roșie în apropierea marginii reprezintă linia de sângerare. Este important să evitați plasarea imaginilor și a obiectelor direct pe această linie pentru a evita apariția unor margini albe nedorite în produsul final. Este necesar să plasați toate obiectele și imaginile cu spațiu suficient în raport cu linia de sângerare.

Exemple de poziții:

Exemple de poziții greșite și corecte în raport cu linia de sângerare

  1. Imaginea se află direct pe linia de sângerare. Evitați această poziție. În produsul final pot apărea margini albe.
  2. Imaginea se află mult dincolo de linia de sângerare și poate fi tăiată curate. Vă recomandăm să lăsați un minim de 10 mm (1 cm).
  3. Imaginea are suficient spațiu pentru sângerare.

Dacă o imagine, o casetă de text, un clipart sau o casetă de umplere este plasată prea aproape de linia de sângerare, la selectarea obiectului apare un mesaj de avertizare pentru a împiedica plasarea acestuia în acel loc. De asemenea, obiectul este evidențiat cu roșu.

Exemple de poziționare greșită și corectă a imaginii în raport cu linia de sângerare

Evitați plasarea elementelor importante prea aproape de linia de sângerare pentru a vă asigura că acestea nu sunt tăiate în produsul final.
Text: Atunci când adăugați text, asigurați-vă că acesta nu depășește linia de sângerare pentru a evita ca acesta să fie tăiat. Rețineți că avertismentul privind textul se aplică întregii casete de text, nu doar literelor. Chiar dacă textul este departe de linia de sângerare, este posibil să primiți totuși un avertisment dacă caseta de text este aproape de linia de sângerare.

Exemple de poziții greșite și corecte ale textului în raport cu linia de sângerare