Calendar

Sunt disponibile mai multe tipuri de calendare, toate putând fi personalizate. Puteți alege designul calendarului, adăuga sărbători și date importante și selecta imagini pentru a crea un produs unic.

Personalizarea produsului

La fel ca în cazul altor produse foto, odată ce ați selectat un calendar din fereastra de selecție a produsului, puteți specifica opțiunile de material ale acestuia. Puteți personaliza dimensiunea și materialul de suprafață al calendarului. De asemenea, puteți selecta tipul de calendar: calendarul lunar afișează zilele săptămânii în funcție de anul calendaristic, în timp ce calendarul perpetuu nu este legat de un anumit an sau zi a săptămânii și poate fi utilizat în orice moment.

Fereastra de configurare a calendarului

În cazul Calendar și Desk Calendar, puteți alege, de asemenea, designul calendarului dorit. Îi veți putea personaliza ulterior culorile și fonturile. Există, de asemenea, opțiunea de a elimina tabelul calendar istic, bifând căsuța Fără tabel calendaristic. După ce v-ați personalizat calendarul după bunul plac, faceți clic pe Design pentru a continua.

Moduri de proiectare

Ca și în cazul albumelor foto, puteți alege între trei moduri de design diferite atunci când plasați imagini pe paginile calendarului dumneavoastră:

Moduri de proiectare a calendarului

One Minute Calendar (Calendar de un minut ) este o modalitate rapidă și automată de a vă crea calendarul. Prin preselectarea imaginilor pe care le doriți și specificarea parametrilor și a liniei de design, designerul online va crea calendarul pentru dumneavoastră. Odată creat, îl puteți modifica după cum doriți. Puteți schimba aspectul, linia de design și puteți adăuga, modifica sau elimina imagini, text și obiecte.

AutoLayout vă permite să vă proiectați calendarul pagină cu pagină. Designerul online deschide pagini goale doar cu calendarul. Pentru a începe să proiectați, va trebui să adăugați imagini la proiectul dvs. în coloana din stânga. După ce imaginile sunt adăugate, puteți selecta mai multe fotografii și puteți utiliza butonul Insert Image (Inserare imagine ) din partea de jos pentru a le plasa pe calendar folosind machetele sugerate. Dacă doriți, puteți selecta layout-uri diferite din coloana din dreapta. Toate obiectele plasate pe calendar pot fi modificate și se poate adăuga text. Vă rugăm să rețineți că modificarea obiectelor sau adăugarea de text va dezactiva funcția AutoLayout, astfel încât puteți poziționa liber obiectele după cum doriți. De asemenea, puteți glisa fotografii direct pe pagini. Dacă trageți imaginea pe pagină, aceasta va fi plasată acolo și ar trebui să fie poziționată corect. În plus, va apărea opțiunea As background (Ca fundal ), care vă va permite să setați imaginea ca fundal.

PDF Upload (Încărcare PDF ) vă permite să încărcați un calendar predefinit creat cu un software extern. Pentru mai multe informații, vizitați Zona profesională.

Pentru oexplicație mai detaliată a diferitelor moduri de proiectare, vă rugăm să citiți articolul corespondent.

Calendar

După selectarea unui mod de proiectare, fereastra de personalizare a Calendarului apare înainte de deschiderea Designerului online.

Fereastra de personalizare a calendarului

În partea stângă veți vedea o previzualizare a calendarului cu prima lună selectată în mod implicit. Dacă doriți, puteți selecta o altă lună în caseta Preview month (Previzualizare lună ) din partea de jos a ferestrei. În coloana din dreapta veți găsi instrumentele de configurare, împărțite în două file: Appearance (Aspect ) și Holidays (Sărbători).

Appearance (Aspect)

În fila Appearance (Aspect ) aveți la dispoziție mai multe opțiuni pentru a personaliza aspectul calendarului. În partea de sus a coloanei se află opțiunile privind conținutul calendarului:

  • Câmpul Year (An ) vă permite să selectați anul calendaristic care determină modul în care sunt organizate zilele fiecărei luni.
  • Câmpul Start month (Luna de început ) vă permite să selectați luna de început a calendarului cu 12 luni. Acest lucru vă oferă flexibilitate la crearea și proiectarea calendarului dumneavoastră. De exemplu, dacă alegeți să începeți calendarul în mai 2024, ultima lună a calendarului dvs. va fi aprilie 2025.
  • Activarea căsuței Week numbers (Numerele săptămânilor ) va afișa numărul săptămânii anului în calendar.
  • Câmpul Calendar language (Limba calendarului ) vă permite să selectați limba calendarului.
  • Câmpul Size (Dimensiune ) vă permite să modificați dimensiunea calendarului și a întregului său conținut.

Fila Appearance din meniul din dreapta cu opțiunile calendarului

În mod implicit, este afișată o paletă de culori cu designul Calendarului selectat anterior. Puteți alege una dintre presetările furnizate sau puteți personaliza fiecare culoare și font din calendarul dvs. selectând opțiunea dorită din căsuțele de mai jos.

Presetare de culori pentru calendar

În secțiunea Text colour (Culoare text ) veți găsi căsuțe pentru a selecta culori de text specifice pentru Sundays (Duminici), Holidays (Sărbători), Own events (Evenimente proprii), Month and year (Luna și anul) și Default (pentru restul textului). Dacă faceți clic pe oricare dintre aceste căsuțe, se deschide un meniu de culori în care puteți alege dintr-o gamă de culori. În plus, puteți selecta o culoare specifică făcând clic pe butonul Colour selector (Selector de culori ), care deschide o fereastră în care puteți introduce valoarea HEX a culorii dorite.
În secțiunea Fonts (Fonturi ) puteți selecta diferite fonturi pentru calendar, sărbători și lună. În secțiunea Calendar background (Fundal calendar), puteți selecta o culoare de fundal pentru calendar și puteți ajusta opacitatea acestuia.

Sărbători

Faceți clic pe fila Holidays (Sărbători ) din partea de sus pentru a afișa opțiunile acesteia. Puteți selecta o țară și o regiune din căsuțele furnizate. Odată selectate, sărbătorile legale pentru locația selectată vor fi afișate și adăugate automat în calendar. Dacă doriți să eliminați oricare dintre aceste sărbători, faceți clic pe butonul cu trei puncte din dreptul sărbătorii respective și selectați Delete (Ștergere). Dacă nu doriți ca sărbătorile sau evenimentele proprii să fie afișate în calendar, debifați opțiunea Show holidays and own events (Afișare sărbători și evenimente proprii).

Fila Sărbători în fereastra de personalizare a calendarului

În plus față de sărbători, puteți adăuga propriile evenimente sau date importante, cum ar fi zilele de naștere. Faceți clic pe butonul Add new (Adaugă nou ) pentru a deschide o fereastră în care puteți selecta data și introduce numele evenimentului.

Fereastra de adăugare a unui eveniment propriu

După ce ați terminat de configurat calendarul, faceți clic pe OK.

Calendar în designerul online

Calendarele sunt structurate cu o pagină de copertă urmată de o pagină pe lună. În funcție de modul de proiectare ales, imaginile pot fi deja plasate pe calendar și pot fi modificate în orice moment împreună cu alte obiecte. Textul, cliparturile, casetele de umplere, fundalurile și imaginile suplimentare pot fi adăugate, modificate sau șterse pe fiecare pagină.
Calendarul în sine poate fi modificat și de aici. Dacă faceți clic pe butonul Calendar din coloana din dreapta, se vor afișa instrumentele de configurare a calendarului. Rețineți că butonul Calendar este vizibil pe paginile lunare și nu va fi vizibil pe pagina Cover (Copertă), deoarece acolo nu există un calendar.

Opțiuni de personalizare a calendarului în designer

De aici puteți adăuga sărbători și configura aspectul calendarului. Modificările pe care le faceți se vor aplica paginii/lunii deschise în designerul online. De exemplu, puteți alege o culoare diferită pentru fiecare lună. Pentru a aplica modificările la toate lunile, faceți clic pe butonul To all pages (La toate paginile ) din partea de sus.

Calendar de familie

Calendarul familiei oferă confortul de a avea o coloană individuală pentru fiecare membru al familiei, permițându-le să adauge propriile date și evenimente. Dispunerea calendarului este unică și se adaptează la numărul de membri ai familiei adăugați.

Fereastra de personalizare a Calendarului familiei

În fereastra de configurare a calendarului, veți găsi fila Family members (Membri de familie ), alături de filele Appearance (Aspect ) și Holidays (Sărbători ). Pentru a adăuga un membru al familiei, trebuie doar să faceți clic pe butonul Add new (Adaugă un nou membru). Va apărea o fereastră în care puteți introduce numele persoanei.

Fereastra de adăugare a unui membru de familie

După ce ați introdus numele, faceți clic pe Add (Adăugare ) și o coloană cu numele persoanei va fi adăugată la calendar. Dacă doriți să modificați sau să ștergeți un membru al familiei, faceți clic pe cele trei puncte care apar lângă numele acestuia.

Fila Membrii familiei afișată cu membrii adăugați

Atunci când adăugați Sărbători în calendarul familiei, aveți opțiunea de a le atribui unui anumit membru al familiei. Din fila Holidays (Sărbători ), faceți clic pe Add new (Adăugare nouă ) pentru a deschide o fereastră în care puteți selecta data, introduceți numele evenimentului și selectați membrul de familie corespunzător. După ce completați detaliile, faceți clic pe Add (Adăugare ) pentru a adăuga sărbătoarea în calendar.

Fereastra Add own event (Adăugare eveniment propriu, inclusiv membru de familie)