Gestionarea simplă a culorilor

Saal Digital utilizează un sistem de gestionare a culorilor conform ICC. Profilurile de culoare încorporate în fișierele dvs. sunt recunoscute și luate în considerare în timpul producției. Nu vom modifica niciodată fișierele dvs. și nu vom efectua optimizări inutile. Acest lucru garantează că fișierele dvs. sunt procesate exact așa cum doriți.

Important: calibrați-vă monitorul și dezactivați îmbunătățirea imaginii, dacă este activată.

Condițiile prealabile optime pentru imprimările dvs. foto
Doar prin calibrarea și profilarea monitorului dvs. puteți obține cele mai bune culori. Puteți vedea deja rezultatul pe monitorul dumneavoastră.

Ce avantaj are gestionarea culorilor?

O previzualizare optimă a imprimării este obținută prin utilizarea monitorului dvs. prestabilit și a gestionării culorilor noastre - "Ceea ce vedeți este ceea ce obțineți". Într-o lume ideală, această combinație funcționează atât de bine încât nu veți observa aproape nicio diferență între ceea ce vedeți pe monitor și produsul foto real.

Dar acest lucru este posibil doar dacă toate standardele sunt îndeplinite în procesul de reproducere a imaginii.

Ce poate face Saal Digital pentru dumneavoastră?

 • Calibrarea zilnică repetată asigură faptul că mașinile profilate funcționează în limitele unei toleranțe mici.
 • Starea procesului fotochimic este verificată zilnic pentru a compensa fluctuațiile înainte ca acestea să afecteze calitatea fotografiilor.
 • Avem un profil ICC pentru fiecare tip de hârtie pe care o furnizăm.
 • Utilizăm un software de gestionare a culorilor care poate citi profilurile de culoare încorporate și poate converti datele de imagine pentru o reproducere corectă a culorilor pe mașinile noastre. Pentru fișierele fără profiluri încorporate, sRGB este utilizat ca spațiu de culoare implicit.

Atenție: Vă rugăm să ne trimiteți întotdeauna fișiere în format JPG în loc de TIFF, pentru ca profilurile de culoare să poată fi recunoscute corect!

Ce trebuie să faceți?

Iluminarea
Vă rugăm să vă asigurați că există suficientă lumină în încăpere. Luminozitatea și temperatura de culoare trebuie menținute cât mai constante și reproductibile. În mod ideal, ar trebui să fie o încăpere închisă, fără strălucire, care să nu fie afectată de schimbările de lumină naturală.

Monitor
Preselectarea corectă a monitorului este cea mai importantă condiție prealabilă a gestionării culorilor:

 • Luminozitatea monitorului trebuie să se situeze între 90 și
  120 cd/qm
  .
 • Temperatura de culoare trebuie să fie setată la 5.000 Kelvin (D50).
 • Gama monitorului trebuie să fie reglată la 2,2.

Monitorul trebuie calibrat pentru a afișa culoarea și luminozitatea corecte.

Calibrarea monitorului cu ajutorul colorimetrului
Gestionarea profesională a culorilor la nivel înalt nu este posibilă fără un hardware adecvat. Pe piață există multe colorimetre accesibile care fac o treabă bună. Unii vânzători oferă un colorimetru cu un software suplimentar care vă permite să creați un profil ICC al monitorului dumneavoastră. Aceasta poate fi o alternativă bună la achiziționarea unui monitor nou și scump.

Creați acum
Creați acum