Gestionarea simplă a culorilor

Saal Digital folosește un sistem de gestionare a culorilor compatibil cu ICC. Profilurile de culoare, care sunt încorporate în fișierele dvs., vor fi recunoscute și luate în considerare în timpul producției. Nu vom aduce niciodată modificări fișierelor dvs. și nu vom efectua nicio optimizare inutilă. Astfel ne putem asigura că fișierele dvs. vor fi procesate exact conform cerințelor dvs.

Important: Calibrați-vă monitorul și dezactivați îmbunătățirea imaginii dacă este activată.

Premisele optime pentru developarea fotografiilor dvs.
Numai prin calibrarea și reglarea profilului monitorului dvs. puteți obține cele mai bune culori. Puteți vedea deja rezultatul pe monitorul dvs.

Ce avantaj prezintă gestionarea culorilor?

Cu ajutorul monitorului dvs. preconfigurat și al funcției noastre de gestionare a culorilor se obține o previzualizare optimă a fotografiei - „Veți obține ceea ce se vede”. Într-o lume ideală, această combinație funcționează atât de bine, încât nu veți observa aproape nicio diferență între ceea ce afișează monitorul și produsul fotografic real.

În orice caz, acest lucru este posibil numai dacă sunt îndeplinite toate standardele procesului de reproducere a imaginii.

Ce poate face Saal Digital pentru dvs.? 

 • Prin calibrări repetate în fiecare zi, ne asigurăm că dispozitivele cu profil configurat funcționează într-un interval de toleranță mic.
 • Starea procesului fotochimic va fi verificată zilnic pentru a compensa fluctuațiile, înainte ca acestea să afecteze calitatea fotografiilor.
 • Avem pregătit un profil ICC pentru fiecare tip de hârtie pe care o oferim.
 • Aplicarea unui software de gestionare a culorilor, care poate citi profilurile de culoare încorporate și poate converti datele imaginii pentru reproducerea corectă a culorilor pe aparatele noastre. Pentru fișierele fără profiluri încorporate, se va aplica sRGB ca spațiu de culoare standard.

Atenție: Trimiteți-ne întotdeauna fișierele în format jpg și nu tiff, astfel încât profilurile de culoare să poată fi recunoscute corect!

Ce trebuie să faceți? 

Iluminat 
Asigurați-vă că în încăpere există suficientă lumină. Luminozitatea și temperatura de culoare trebuie păstrate, pe cât posibil, constante și reproductibile. În mod ideal, ar trebui să fie o încăpere fără străluciri și cu obloane, neafectată de lumina zilei în continuă schimbare.

Monitor 
Preconfigurarea corectă a monitorului reprezintă cea mai importantă condiție prealabilă a gestionării culorilor:

 • Luminozitatea monitorului trebuie să se situeze între 90 și
  120 cd/qm
  .
 • Temperatura de culoare trebuie setată la 5,000 Kelvin (D50).
 • Radiația gama a monitorului trebuie ajustată la 2,2.

Monitorul trebuie calibrat pentru a afișa culorile și luminozitatea corecte.

Calibrarea monitorului cu colorimetrul 
Gestionarea profesională a culorilor la un nivel superior nu este posibilă fără echipamentele corecte. Pentru aproximativ 200 de lire sterline, aveți la dispoziție o mulțime de soluții. De la unii furnizori puteți obține un dispozitiv de măsurare a culorilor cu un soft suplimentar, cu care puteți crea un profil ICC al monitorului dvs. Un astfel de dispozitiv poate reprezenta o alternativă bună la un monitor nou și scump.

Creați acum
Creați acum