Angajamentele noastre ESG

O echipă diversă și multiculturală

O echipă diversă și multiculturală

Mai mult de 20 de naționalități și cu o distribuție egală între bărbați și femei

Ecologic

Ecologic

Căutăm soluția cea mai sustenabilă din punct de vedere ecologic în fiecare decizie.

Muncă etică și responsabilă

Muncă etică și responsabilă

Respectul și tratamentul egal între oameni sunt indispensabile pentru noi

Misiunea noastră

Lucrăm în fiecare zi pentru ca amintirile clienților noștri să fie imprimate pe produse foto de înaltă calitate, astfel încât aceste momente prețioase să dureze mulți ani și să fie păstrate în timp.

Viziunea noastră

Am îmbrățișat puterea digitalului pentru a le oferi clienților noștri posibilitatea de a-și păstra amintirile nu doar tipărite, ci și în format digital, într-un mod sigur, permițându-le să le acceseze de pe orice dispozitiv, oriunde, și să împărtășească online, aceste imagini și proiecte foto valoroase.

Valorile noastre

usp-content

Integritate

La Saal, toți angajații cunosc și respectă codurile de conduită și politicile interne privind idealurile noastre sociale și personale, cum ar fi munca etică, tratamentul imparțial și egal, diversitatea, protecția datelor și respectul pentru mediu.

Aceste coduri sunt revizuite și extinse în mod continuu pentru a se adapta la nevoile actuale ale societății. De asemenea, am implementat un sistem de comunicare anonim ă pentru a asigura implementarea eficientă a codului nostru de conduită cu libertatea anonimatului.

usp-content

Excelență

Oferirea celei mai bune calități este un angajament major pentru noi. Pentru a asigura acest lucru, avem controale stricte ale calității și suntem mereu atenți la opiniile clienților noștri. În acest fel, putem garanta și îmbunătăți în mod constant calitatea serviciilor și produselor noastre și putem satisface așteptările clienților noștri.

usp-content

Eficiență

Ne întrebăm în mod constant cum putem evita risipa de materiale, energie și eforturi fără a compromite calitatea și alte valori importante pe care le-am enumerat până acum. Această abordare menține echipa Saal activă cu privire la modul în care putem continua să ne îmbunătățim pentru toate părțile interesate, fiind în același timp sustenabili.

usp-content

Tratament egal

La Saal nu există loc pentru discriminare. Discriminarea pe criterii de rasă, origine etnică, sex, religie, viziune asupra lumii, handicap, vârstă sau identitate sexuală este strict interzisă în organizația noastră. Acest lucru se aplică în special în relațiile cu angajații, clienții, partenerii de afaceri și sponsorii.

Cum avem grijă de mediu

Suntem conștienți de responsabilitatea noastră față de mediu și ne încurajăm în mod constant angajații, clienții și partenerii să lucreze pentru o gestionare mai responsabilă a resurselor naturale, reducând în același timp impactul asupra mediului atunci când este posibil. Numai prin conștientizare, toate părțile interesate se pot alinia la același obiectiv: identificarea și măsurarea riscurilor, precum și a oportunităților de reducere a impactului asupra mediului, contribuind în același timp la dezvoltarea durabilă a afacerilor.

Energie verde

Obiectivul nostru este de a genera sau de a achiziționa cât mai multă energie din surse ecologice și curate. Această abordare nu numai că contribuie la reducerea amprentei noastre de carbon, dar, mai ales în cazul autogenerării de energie solară, ne face mai autonomi și mai puțin dependenți de furnizori de energie terți.

usp-content

Panourile noastre solare

Peste 4600 m² de panouri solare (cu o capacitate instalată de peste 940 kW) au fost conectate la rețeaua Saal din noiembrie 2020. De atunci, suntem mândri că putem satisface un procent semnificativ din cererea de energie de producție doar cu ajutorul panourilor solare, acoperind până la 100% din necesarul nostru de energie în multe ocazii.

usp-content

Tranziția la mobilitatea electrică

Am pus în aplicare un plan de mobilitate durabilă care implică electrificarea vehiculelor noastre, precum și punerea la dispoziție a mijloacelor posibile pentru ca și angajații noștri să poată face o tranziție la mobilitatea electrică fără emisii de CO₂. Acest plan de mobilitate a dus la achiziționarea a numeroase vehicule cu propulsie electrică sau hibridă pentru parcul auto al companiei.

Reciclare

Suntem, de asemenea, conștienți de importanța sortării și reciclării deșeurilor. Din acest motiv, de ani de zile am implementat un sistem de sortare a deșeurilor în containere separate în toate birourile și facilitățile noastre. Aceste stații de reciclare sunt organizate în funcție de culorile corespunzătoare, în funcție de pubelele de pe stradă, precum și de listele și fotografiile deșeurilor corespunzătoare.

Optimizarea resurselor

Optimizarea resurselor este unul dintre cele mai importante aspecte ale angajamentului nostru față de mediu. Astfel, de ani de zile optimizăm toate procesele legate de utilizarea materialelor și a energiei, astfel încât amprenta noastră asupra mediului să fie redusă încetul cu încetul. Având în vedere această premisă, ne ajustăm toate procesele la nivel intern, atât la nivel organizațional, prin conștientizarea personală a angajaților noștri, cât și prin alegerea meticuloasă a partenerilor cu care lucrăm.

usp-content

Eficiența energetică

Ne optimizăm instalațiile pentru a obține o eficiență energetică ridicată. Halele de producție, birourile și toate utilajele noastre sunt optimizate pentru a reduce consumul de energie și pentru a diminua impactul asupra mediului.

usp-content

Utilizarea materiilor prime (mai puțin deșeurile)

Procesele noastre de producție exigente au ca scop utilizarea cât mai bună a materiilor prime și, astfel, generarea a cât mai puține deșeuri posibil. În acest scop, aplicăm standarde universale de calitate, efectuăm un studiu meticulos la proiectarea și fabricarea produselor, dispunem de utilaje specializate și efectuăm controale exhaustive pentru a minimiza orice fel de eroare. Toate aceste măsuri contribuie la reducerea la minimum a deșeurilor în producția noastră.

Producție și ambalare

usp-content

Hârtii certificate FSC®

În timpul procesului de fabricare a produselor noastre, folosim în principal hârtie certificată FSC®. Certificarea FSC® (Forest Stewardship Council®) garantează că hârtia a fost produsă în mod durabil, respectând protocoale stricte de mediu și etice în gestionarea pădurilor. În acest fel, susținem dezvoltarea responsabilă și durabilă la nivel mondial.

usp-content

Mai puțin de 3 % din plastic în ambalaje

De ani de zile ne-am propus să reducem cantitatea de material utilizat în ambalajele noastre. Acest angajament a dus la utilizarea a mai puțin de 3 % de plastic în ambalajele noastre actuale, după ce am redus utilizarea plasticului cu aproximativ 50 % din 2021. Deoarece suntem conștienți de importanța acestei chestiuni, continuăm să căutăm alternative pentru a continua să îmbunătățim calitatea ambalajelor noastre, făcând tot posibilul pentru a găsi un bun echilibru între a fi cât mai prietenoși cu mediul înconjurător și a oferi un ambalaj sigur pentru clienții noștri. Obiectivul nostru este de a reduce cu 30% materialele utilizate în ambalaje până în 2023, nu doar plasticul, deoarece deja facem progrese constante în ceea ce privește reducerea altor materiale, cum ar fi hârtia sau cartonul din ambalaje. Suntem convinși că este o situație în care toate părțile interesate au de câștigat: organizația, clienții, partenerii de transport și mediul înconjurător.

Reducerea amprentei de carbon

Obiectivul Saal este de a reduce cât mai mult posibil emisiile de CO₂ ale activității noastre, urmând cel de-al 13-lea obiectiv al ODD-urilor (Acțiunea climatică). De aceea, avem un proiect fotovoltaic: cumpărăm energie din surse regenerabile și optimizăm în mod constant procesele operaționale pentru a ne reduce cât mai mult amprenta de carbon.

Angajamentul nostru față de mediu include și alegerea celor mai buni parteneri pentru a livra produsele noastre clienților noștri. De aceea, ținem cont și de politicile de sustenabilitate și de reducere a emisiilor de CO₂ ale companiilor de logistică cu care lucrăm, cum ar fi inițiativa GoGreen a DHL și certificatul CO₂-Neutru al Post AT. Certificarea neutră din punct de vedere al emisiilor de CO₂ este o parte importantă a relației noastre de lucru cu aceste companii de transport, deoarece împărtășim responsabilitatea pentru o livrare ecologică.

Photoproduct

Compensarea CO₂ validată de TÜV Rheinland

În 2021, am avut CCF-ul nostru calculat de TÜV Rheinland pentru domeniile 1 și 2, în conformitate cu standardele GHG Protocol. Rezultatul a fost un echivalent CO₂ de 442,37 t, reducând amprenta noastră de carbon 2020 (846,54 t) aproape la jumătate. Am decis să acționăm și să ne compensăm emisiile de CO₂ prin participarea la un proiect de energie eoliană în Oaxaca, Mexic. Această măsură de compensare a emisiilor de CO₂ a fost validată de TÜV Rheinland, ceea ce înseamnă că Saal Digital este o companie certificată ca fiind neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon.

Responsabilitatea față de furnizori

Responsabilitatea față de furnizori

Furnizorii noștri trebuie să accepte și să respecte toate politicile și principiile cuprinse în codul nostru de conduită. Pentru a asigura această conformitate, Saal le va solicita informațiile necesare pentru a certifica acest lucru.

Pentru a lucra cu noi, aceștia trebuie să accepte codul nostru de conduită, legat de munca etică și de respectul pentru mediu.

Donații și sponsorizări

Donații și sponsorizări

Sprijinirea inițiativelor de donație și sponsorizare este importantă pentru noi, iar inițiativele și partenerii selectați trebuie să fie în concordanță cu valorile noastre corporative, cu declarațiile legate de CSR și cu codul de conduită. În plus, urmăm orientări specifice pentru a selecta inițiativele pe care dorim să le sprijinim.

Dacă doriți să ne trimiteți o cerere de sponsorizare sau de donație, vă rugăm să ne scrieți un e-mail la initiatives@saal-digital.com. Ne-ar plăcea să aflăm mai multe despre proiectul dumneavoastră.

Aflați mai multe despre proiectele noastre de donații

100.000 Lei Donație către ONG-ul Alzheimer Forschung Initiative e.V.

Suntem foarte conștienți de faptul că amintirile sunt o parte foarte importantă a experienței umane. De aceea, am decis să contribuim la cercetarea bolii Alzheimer, cu scopul final de a încetini sau de a opri progresia acesteia. Alzheimer Forschung Initiative e.V. s-a angajat să facă boala Alzheimer vindecabilă prin finanțarea independentă a cercetării încă din 1995.

Inițiativa noastră: Sprijinirea (cu o donație în bani) a unui proiect specific care urmărește să afle mai multe despre mecanismele celulare care duc la răspândirea depozitelor dăunătoare de tau în boala Alzheimer.

Cărți foto pentru comunitatea educațională

Saal Digital sprijină de ani de zile grădinițele și școlile cu produse foto gratuite sau la preț redus. Scopul a fost întotdeauna acela de a-i ajuta pe copii să păstreze amintiri minunate despre anul școlar și despre colegii lor de clasă și, de asemenea, de a-i ajuta să împărtășească aceste momente speciale cu cei dragi.

Inițiativa noastră: Oferirea șansei comunității educaționale de a concepe un album foto al clasei și de a comanda copii gratuite pentru toți elevii clasei.

Sprijinirea familiilor în cazul pierderii sarcinii sau al decesului copilului

Trecerea prin pierderea sarcinii sau decesul unui copil poate fi foarte grea pentru o familie. Știm cât de puternice pot fi amintirile și fotografiile și de aceea am ales să sprijinim o organizație specializată în îngrijirea familiilor care trec prin aceste momente grele.

Inițiativa noastră: Oferirea de printuri ca donație de produse, astfel încât acestea să poată face parte din serviciile de terapie oferite de organizație pentru a ajuta familiile să se vindece.

Cooperarea cu Make-A-Wish Germania

Make-A-Wish Germany este o organizație non-profit care ajută copiii grav bolnavi cu vârste cuprinse între 3 și 18 ani să își îndeplinească cea mai dragă dorință. Pasiunea și responsabilitatea organizației coincid cu valorile noastre și, prin urmare, dorim să îi sprijinim în activitatea lor.

Inițiativa noastră: Împreună cu Make-A-Wish, am dori să aducem un zâmbet pe chipurile copiilor, oferindu-le o Carte Foto concepută cu drag, ca amintire fizică pentru a privi înapoi la experiența aleasă ca dorință.