Tipărituri

Tipărituri

În secțiunea de fotografii veți găsi multe produse diferite, cum ar fi printuri foto, printuri FineArt, fotografii pentru pașaport, seturi foto și multe altele. Aflați cum puteți comanda aceste produse în vrac sau individual.

Meniul Software

După ce ați selectat articolul în selecția de produse, se va deschide o fereastră cu trei meniuri diferite. Puteți modifica dimensiunea meniului trecând cu mouse-ul pe marginea acestuia și, atunci când cursorul se transformă într-o săgeată cu două capete, faceți clic și țineți apăsat butonul mouse-ului. De acolo, puteți redimensiona cu ușurință meniul trăgându-l pentru a-l face mai mare sau mai mic.

Fereastra de comandă a produselor

Meniul Surse de imagini

Pentru a adăuga fotografii, mergeți la meniul din stânga sus și selectați dosarul în care sunt stocate imaginile dvs. Puteți naviga prin dosare sau introduceți calea specifică. Meniul are, de asemenea, trei butoane: Projects ( Proiecte ) pentru a reveni la meniul principal, Save (Salvare ) pentru a salva fotografiile selectate în folderul Projects (Proiecte) cu un nume personalizat și Settings (Setări ) pentru opțiuni de personalizare.

Meniul sursă de imagini

Meniul de afișare a surselor

Fotografiile pe care sunt selectate sunt indicate cu un semn de bifă. Dacă o fotografie a fost adăugată de mai multe ori, aceasta va afișa numărul corespunzător lângă ea. Situat în partea de jos se află butonul Add selected images (Adăugare imagini selectate ), care vă permite să adăugați fără efort imaginile alese din dosarul sursă la un produs foto. În colțul din stânga jos, veți găsi două butoane: Select all (Selectați toate ) și Deselect all (Deselectați toate). Aceste butoane oferă o modalitate convenabilă de a selecta sau de a deselecta toate imaginile afișate cu un singur clic. În colțul din dreapta jos, veți descoperi opțiunile de afișare. La fel ca în interfața Designer, fotografiile pot fi sortate după nume, tip, dată, utilizare sau evaluare. În plus, aveți posibilitatea de a ajusta dimensiunea miniaturilor fotografiilor făcând clic pe butonul View (Vizualizare ) și selectând dimensiunea dorită. În plus, în această secțiune puteți activa sau dezactiva opțiunea Show filename (Afișare nume fișier ).

Imagini afișate în meniu

Puteți vizualiza cu ușurință o versiune mărită a imaginilor făcând clic pe pictograma lupă care apare atunci când treceți cu mouse-ul peste miniatură. Această acțiune va deschide o fereastră care va afișa o imagine mai mare. În cadrul acestei ferestre, puteți naviga între imagini prin simpla apăsare a butoanelor Înapoi și Următorul, ceea ce vă permite să treceți fără probleme de la o imagine la alta.

Vizualizarea imaginii mărite

Meniul produselor foto

Meniul inferior afișează imaginile selectate pentru a fi tipărite ca produs foto specific. Se creează o filă pentru fiecare produs și dimensiune selectate. Făcând clic pe aceste file, puteți vizualiza cu ușurință imaginile selectate în cadrul acestora. Dacă doriți să eliminați o filă și imaginile selectate în cadrul acesteia, căutați pur și simplu pictograma cu cruce în dreapta descrierii articolului. Dacă faceți clic pe această pictogramă în formă de cruce, veți elimina imediat fila și imaginile asociate acesteia, oferindu-vă o modalitate ușoară de a vă gestiona selecțiile. Imaginile pot fi, de asemenea, mutate între file prin tragere și fixare.

Meniul produselor foto

În colțul din dreapta jos puteți comuta între două vizualizări: vizualizarea normală a imaginilor sau vizualizarea listei pentru a vă afișa imaginile.
În colțul din stânga jos veți găsi următoarele butoane:
Select all (Selectați toate), selectați toate fotografiile din acest articol.
Deselect (Deselectare), deselectați toate fotografiile selectate în acest articol.
Remove selected, șterge toate fotografiile selectate din acest articol.
Copy to new article (Copiere în articol nou), copiază fotografiile selectate din acest articol într-unul nou, facilitând astfel ordonarea acelorași imagini în articole diferite.
Atunci când treceți cu mouse-ul peste o imagine, veți vedea butoanele pentru a o edita sau șterge. În plus, puteți ajusta numărul de copii ale imaginilor modificând valoarea din caseta de unitate. Aceste opțiuni vă oferă flexibilitate și control asupra gestionării imaginilor dvs. fără efort.

Selectați imagini

Atunci când selectați imagini pentru imprimare, nu uitați că fiecare selecție este specifică unui anumit produs și unei anumite dimensiuni. Acest lucru înseamnă că va trebui să adăugați imagini separat pentru fiecare produs și dimensiune. De exemplu, dacă doriți să imprimați aceeași imagine atât ca o imprimare foto 21 x 30, cât și ca o imprimare FineArt Baryta 30 x 45, va trebui să adăugați imaginea de două ori, o dată pentru fiecare produs. Puteți selecta câte unități per imagine doriți.

Pentru a adăuga fotografii, pur și simplu selectați-le din meniul de sus. Fotografiile selectate vor fi marcate cu o bifă și o margine albastră. După ce ați selectat toate fotografiile pe care doriți să le imprimați pentru un anumit produs și o anumită dimensiune, faceți clic pe butonul Add selected images (Adăugare imagini selectate ) sau trageți-le în meniul de jos. Dacă ați sortat anterior selecția de imagini și doriți să păstrați aceeași organizare, trebuie să trageți și să plasați imaginile în aceeași ordine.

Imagini selectate pentru adăugare

Va apărea un selector de produse. În mod implicit, acesta va afișa produsul selectat anterior. Cu toate acestea, puteți selecta un alt produs din coloana din stânga. Vor fi afișate toate produsele disponibile cu o singură imagine. Caracteristicile produsului selectat sunt afișate în coloana din mijloc, unde puteți configura opțiuni precum finisajul sau formatul.

Meniul de selectare a produselor

În coloana din dreapta sunt afișate toate fotografiile pe care le-ați selectat și adăugat. Puteți mări numărul de copii pentru fiecare fotografie prin ajustarea valorii de sub ea. Puteți face clic pe săgeți sau puteți introduce numărul manual. Pentru a seta același număr de copii pentru toate fotografiile selectate, introduceți cantitatea în caseta Quantity (Cantitate ) din partea de jos a meniului. De asemenea, puteți modifica ulterior numărul de copii.

Fiecare fotografie va avea o căsuță colorată în colțul din stânga sus care indică calitatea imaginii în funcție de produsul selectat.

Imagine selectată în meniul de selecție a produsului

Atunci când vă deplasați cu mouse-ul peste o imagine, vor apărea două butoane. Dacă faceți clic pe butonul de editare, se va deschide o fereastră în care puteți face ultimele ajustări la fotografie. Dacă faceți clic pe butonul de ștergere, imaginea va fi eliminată din selecție. Ambele butoane vor fi disponibile ulterior și în fila Produs. După ce ați terminat de configurat produsul, faceți clic pe Insert (Inserare).

Editarea imaginilor

Odată ce imaginile au fost adăugate ca produs, puteți face cu ușurință ajustări de culoare și le puteți decupa cu ușurință. Atunci când treceți cu mouse-ul peste o imagine, va apărea o pictogramă cu o cheie. Dacă faceți clic pe ea, se va deschide fereastra de ajustare a imaginii. În dreapta, veți vedea o previzualizare a imaginii editate. În coloana din stânga veți găsi diverse instrumente de ajustare.

Fereastra de ajustare a imaginii

În partea de sus a coloanei din stânga, puteți modifica numărul de unități de adăugat la coș, puteți verifica starea calității imaginii, puteți șterge imaginea și puteți selecta formatul. Dacă alegeți Landscape (Peisaj ) sau Portrait (Portret), deasupra previzualizării imaginii va apărea un dreptunghi reprezentând zona vizibilă a produsului foto. Îl puteți redimensiona trăgând marginea acestuia cu mouse-ul. Pentru a-l repoziționa, faceți clic și țineți apăsat în interiorul casetei și trageți-l în partea dorită a imaginii.

Dacă selectați Uncropped (Fără decupaj), imaginea va fi redimensionată pentru a se potrivi cu dimensiunea articolului fără a fi decupată. Acest lucru poate duce la apariția unor margini albe pe două laturi, pe care le puteți decupa manual, dacă este necesar. Consultați Bleed Mode (Mod de sângerare ) pentru mai multe detalii.

Dacă faceți clic pe butonul Filters (Filtre ) din meniul din stânga, se va deschide un meniu cu diverse opțiuni de filtrare. Acesta funcționează în mod similar cu Designerul. Consultați articolul Applying Filters (Aplicarea filtrelor ) pentru mai multe informații. Apăsarea butonului Surfaces and Formats (Suprafețe și formate ) deschide meniul în care puteți configura setările pentru articol și activa funcția Image Enhancement (Îmbunătățirea imaginii ). Dacă selectați o altă configurație, imaginea salvată cu noile setări va apărea într-o filă separată corespunzătoare ultimei configurații.

Fila Surfaces and formats (Suprafețe și formate)

În colțul din dreapta jos veți găsi butoanele Next (Următorul ) și Back (Înapoi ). Acestea vă permit să navigați prin toate imaginile selectate în articolul din fereastra de editare. Această funcție vă permite să treceți rapid în revistă toate imaginile și să efectuați toate ajustările finale necesare la culori și încadrare. Când sunteți mulțumit, dați pur și simplu clic pe Save (Salvare).

Moduri de sângerare

Vă rugăm să rețineți că, din motive de producție, producem întotdeauna cu o sângerare de 2 mm pe toată suprafața. Acest lucru înseamnă că o mică parte din imaginea dvs. va fi lăsată pe marginea imaginii. Această zonă este reprezentată de o linie roșie.

Atunci când comandați un produs cu o singură imagine, cum ar fi plăcuța foto, posterul FineArt sau imprimarea fotografiilor, puteți alege între două moduri diferite de sângerare:

1. Modul standard (decupat)

Mod standard

Imaginea dvs. va fi decupată pentru a se potrivi cu dimensiunea de imprimare selectată. Dacă raportul de aspect al subiectului diferă de cel al imprimării, părți din subiect vor cădea din cauza noii decupări.

2. Mod individual (necuprins) / margini albe

Mod individual

Atunci când este selectat modul Individual, software-ul va încerca să potrivească întregul fișier de imagine pe formatul de ieșire (minus o sângerare de 2 mm din motive de producție). Factorul decisiv este partea cea mai lungă a fișierului, ținând cont de raportul de aspect. Dacă doriți să imprimați fișierul de imagine 2:3 pe un format de ieșire 3:4, este posibil să apară margini albe în partea superioară și inferioară.