Liste de prețuri

Liste de prețuri

Pentru a vinde produse foto, trebuie să creați mai întâi liste de prețuri în care să definiți toate criteriile pentru produsele care urmează să fie vândute, caracteristicile și prețurile acestora. Odată create, aceste liste de prețuri vor fi disponibile pentru a fi utilizate în galeriile dvs. atunci când este activată opțiunea Permiteți comenzi.
Toate listele de prețuri create sunt afișate în meniul Liste de prețuri din cadrul panoului Sales (Vânzări). Acestea pot fi modificate în orice moment făcând clic pe butonul Edit (Editare). Puteți crea oricâte liste de prețuri doriți.

Price list panel

Pentru a crea o listă de prețuri, trebuie să faceți clic pe butonul Add (Adăugare). Se va afișa un meniu New selling price list (Listă nouă de prețuri de vânzare ).

New selling price list menu

Primul lucru pe care trebuie să îl configurați sunt setările de bază. Aici trebuie să dați un titlu listei dvs. de prețuri. Acest nume va fi vizibil doar pentru dvs. și nu va fi împărtășit clienților dvs. Puteți seta lista de prețuri ca listă de prețuri implicită. În acest fel, va fi activată în mod implicit atunci când permiteți comercializarea uneia dintre galeriile dumneavoastră. Și, dacă doriți, puteți să activați funcția de înfrumusețare a prețurilor pentru a rotunji automat prețurile.

Price list basic settings

Configurați produsele

Sub setările de bază veți găsi diferitele categorii de produse foto disponibile. Trebuie să le activați pe cele pe care doriți să le stabiliți în lista dvs. de prețuri.

Products category deactivated

De îndată ce o categorie de produse este activată, vor apărea noi opțiuni. Puteți activa și dezactiva individual produsele disponibile în cadrul fiecărei categorii.

Products within Wall Decor category

În plus, făcând clic pe Configuration (Configurație), puteți activa și dezactiva diferitele opțiuni de configurare pentru fiecare produs. În funcție de produsul pe care îl configurați, veți găsi diferite opțiuni pentru a-l personaliza. După ce ați stabilit, trebuie să salvați configurația.

Photo in a Changeable Frame configurator

De asemenea, puteți sorta ordinea în care apar produsele foto, astfel încât produsul pe care îl alegeți să apară primul. Pentru a face acest lucru, este suficient să faceți clic pe săgețile care apar în dreapta fiecărui produs și să le mutați în sus sau în jos, după cum doriți.

Rearranged products in price list

Puteți modifica ordinea în care apar atât categoria de produse foto, cât și produsele foto din cadrul categoriei.

Setați prețurile

Puteți stabili suprataxa pentru fiecare produs. Această suprataxă se adaugă la prețul de achiziție al produsului și corespunde profitului pe care îl primiți pentru fiecare produs vândut. Puteți defini diferite tipuri de suprataxe: Absolută, în care puteți stabili o suprataxă fixă. Procentuală, unde puteți seta o suprataxă procentuală. Fixă pentru fiecare produs, care vă permite să definiți manual prețul de vânzare pentru fiecare produs.

Surcharge types

Dacă faceți clic pe Configuration (Configurație ) atunci când este selectat Fixed for each product (Fix pentru fiecare produs ), veți vedea un panou de configurare pentru acel produs.

Fixed for each product configuration menu

Aici puteți configura tot ceea ce este legat de produsul foto și puteți găsi informații despre prețul de achiziție, prețul de vânzare și profitul pe care îl obțineți. Puteți să activați sau să dezactivați fiecare articol în funcție de nevoile dumneavoastră. În mod implicit, toate articolele din cadrul produsului foto sunt selectate cu un preț de vânzare și un profit prestabilit. Puteți modifica cu ușurință suprataxa pentru toate articolele pe un tip absolut sau procentual în primul panou.

Apply surcharge to selected articles menu

Puteți seta o anumită configurație pentru a fi selectată în mod implicit atunci când este selectată pentru cumpărare în Galerie. Acest lucru prioritizează configurația pe care o doriți și facilitează alegerea de către client.

Preselected article menu

Puteți utiliza filtrele și instrumentul de căutare pentru a găsi rapid toate articolele cu caracteristicile pe care le specificați. Acest lucru facilitează activarea numai a articolelor cu caracteristicile pe care le doriți.

Filters applied in configurator

De asemenea, puteți decide prețul final la care se va vinde fiecare dintre ele prin simpla introducere a valorii în coloana Preț de vânzare. După ce ați făcut setările, faceți clic pe Save (Salvare).

Fișiere digitale

Pe lângă produsele fotografice, puteți vinde și fișiere digitale ale imaginilor dumneavoastră. În lista de prețuri veți găsi diferite opțiuni de rezoluție care pot fi activate. Trebuie să le activați pe cele pe care doriți să le vindeți și să stabiliți prețul absolut pentru acestea.

Digital files activated

Dacă doriți, puteți chiar să oferiți gratuit fișierele dvs. digitale, setând prețul din lista de prețuri la 0. Clienții dvs. vor putea apoi să selecteze fișierul digital din galerie, să îl adauge în coș la prețul 0, să finalizeze comanda și să primească fișierele digitale gratuit.

Digital files in gallery

Shopping basket with digital files

Atunci când comandați fișiere digitale, utilizatorul va primi rapid și convenabil link-ul de descărcare a fotografiilor prin e-mail după primirea plății, fără a fi nevoit să aștepte timpul de producție. Linkul de descărcare va fi valabil pentru o perioadă de până la 30 de zile. Puteți retrimite link-ul de descărcare către client, dacă este necesar, selectând comanda cu descărcările în panoul de gestionare a comenzilor și făcând clic pe Resend download links to customer.

Resend download links button

Lista de prețuri pentru o anumită imagine

Puteți configura o listă de prețuri specifică pentru o imagine individuală. Acest lucru este util dacă, de exemplu, doriți să vindeți o fotografie de grup într-un anumit format la un anumit preț. Pentru a face acest lucru, deschideți galeria și selectați o fotografie. Toate informațiile despre fotografie vor apărea în meniul din dreapta. Aici veți găsi meniul derulant al listei de prețuri.

Image selected in gallery

În mod implicit, este selectată opțiunea Use price list from gallery (Folosiți lista de prețuri din galerie ). Tot ce trebuie să faceți este să selectați lista de prețuri pe care doriți să o activați pentru fotografia respectivă. Odată selectată, faceți clic pe Save changes (Salvare modificări).

Image price list options

Când deschideți galeria, veți vedea că fotografia pe care ați selectat-o oferă produsele și prețurile din lista de prețuri specificată pentru acea fotografie.