Setări de vânzări

Setări de vânzări

Acest meniu vă permite să vă vindeți imaginile ca produse sau fișiere digitale. Este esențial să activați această opțiune dacă doriți să vă vindeți imaginile. Când faceți clic pe Sales Settings (Setări de vânzare), primul ecran vă va cere să activați opțiunea Allow ordering (Permiteți comanda ) pentru a permite comandarea imaginilor.

Activate allow ordering

Odată activată, vor fi afișate mai multe opțiuni pentru a vă personaliza vânzarea imaginilor dvs.

Sales settings

Primul lucru pe care îl veți găsi este lista de prețuri. Lista de prețuri selectată ca implicită atunci când au fost configurate listele de prețuri este preselectată. Puteți alege una diferită folosind meniul listei de prețuri. Iar dacă aveți nevoie, puteți face ultimele ajustări la lista de prețuri făcând clic pe Edit (Editare).

Select price list

În continuare, veți găsi opțiunea de a activa opțiunea Filter products by image ratio (Filtrare produse după raportul de imagine). Acest lucru vă va permite să comandați numai acele produse din lista de prețuri selectată care corespund raportului de aspect al imaginii.

Ratio filter sample options

Puteți oferi clientului opțiunea de a tăia și reîncadra imaginea activând opțiunea Allow image editing/cropping (Permiteți editarea/încadrarea imaginii). Un buton de editare a imaginii va fi disponibil pe link-ul de galerie partajată atunci când este selectat un produs foto.

Edit button on gallery

Făcând clic pe acesta, clientul va putea face ultimele ajustări ale imaginii în funcție de formatul produsului foto selectat.

Crop image

În cele din urmă, puteți activa opțiunea Înlocuire imagine înainte de comandă. În acest fel, veți putea încărca fișierul final odată ce o comandă este efectuată și înainte ca aceasta să fie transmisă la producție.

Aplicați o listă de prețuri la o galerie

Pentru a aplica o listă de prețuri unei galerii, trebuie să permiteți mai întâi comandarea acesteia. Din Galerii, trebuie să deschideți meniul de la galeria pe care doriți să o aplicați. Vor apărea mai multe opțiuni.

Options from the gallery panel

Toate aceste opțiuni le veți găsi, de asemenea, în interiorul galeriei.

Options within a gallery

Trebuie să faceți clic pe Sales Settings (Setări de vânzare). Astfel, va apărea un meniu Sales Settings (Setări de vânzări ) cu opțiunea Allow orders (Permiteți comenzile ) activată.

Gallery Sales settings

Lista de prețuri pe care ați stabilit-o ca fiind implicită va fi selectată automat. Puteți să o schimbați cu o altă listă de prețuri pe care ați creat-o deja, deschizând meniul listei de prețuri și selectând-o. În acest meniu puteți activa opțiunea Filter products by image format (Filtrează produsele în funcție de formatul imaginii), activați opțiunea de a permite clienților să editeze și să decupeze imaginile și activați opțiunea Replace images before ordering (Înlocuiți imaginile înainte de comandă ). După ce ați terminat, faceți clic pe Save (Salvare). În cazul în care galeria dvs. nu a fost partajată până acum, va apărea meniul Share gallery (Partajați galeria ). Trebuie să activați partajarea pentru a vă putea vinde imaginile. După ce ați terminat, trebuie să faceți clic pe Save (Salvare). Veți vedea că statutul galeriei s-a schimbat.

Gallery status

Când deschideți galeria, veți vedea că opțiunea Buy now (Cumpără acum ) este acum disponibilă în galerie.

Buy now button

Imaginile pot fi cumpărate în conformitate cu configurația stabilită în lista de prețuri selectată.

Products to buy

Pe lângă galerii, pot fi puse în vânzare și toate produsele foto, cum ar fi albumele foto, calendarele și felicitările.