Blocați comenzile și înlocuiți imaginile

Blocați comenzile și înlocuiți imaginile

Photo Portal vă oferă diferite opțiuni pentru a controla comenzile clienților dumneavoastră, permițându-vă să deblocați manual comenzile dacă doriți, oferindu-vă control deplin asupra imaginilor dumneavoastră. Există două moduri de a bloca comenzile.

Înlocuiți imaginile înainte de comandă

Cu această opțiune puteți economisi timp pentru editarea fotografiilor și spațiu pentru încărcarea fișierelor. Vă permite să vă încărcați imaginile nemodificate și la rezoluție redusă ca o previzualizare. După ce comanda a fost creată, puteți încărca imaginile finale editate și la calitate înaltă înainte de a aproba comanda. Puteți găsi această opțiune în setările de vânzări ale galeriei pe care o alegeți.

Options and information within a gallery

Trebuie să activați opțiunea Înlocuiți imaginile înainte de comandă. În acest fel, veți primi o notificare pentru a schimba imaginea atunci când este creată o comandă. Odată activată, trebuie să faceți clic pe Save (Salvare).

Gallery sales settings

Atunci când un client finalizează o achiziție din această galerie, veți primi un e-mail de notificare a comenzii. Pentru a o procesa, puteți face clic pe linkul furnizat sau vă puteți autentifica în Photo Portal și puteți accesa Managementul comenzilor din cadrul vânzărilor.

Order management panel

Aici veți găsi comanda pe care clientul dvs. a făcut-o cu statusul Așteptând imaginea de producție. Dacă faceți clic pe ea, veți vedea toate detaliile comenzii.

Order waiting for production image

Aici va trebui să încărcați fișierele editate, de înaltă calitate, pentru imprimare. În cazul în care nu le aveți încă retușate, puteți descărca fișierul CSV. Cu acest fișier, software-ul pe care îl alegeți pentru a retușa fotografiile, cum ar fi Lightroom, va deschide doar imaginile pe care le-a selectat clientul, economisind mult timp pentru a căuta fișierele. Dacă le-ați retușat deja, tot ce trebuie să faceți este să le încărcați. Le puteți încărca pe rând, făcând clic pe Upload Image (Încărcare imagine ) în fiecare dintre ele. În cazul în care fișierele finale pe care urmează să le încărcați au același nume ca și fișierele care urmează să fie înlocuite, le puteți încărca pe toate deodată, făcând clic pe Mass upload all images (Încărcați toate imaginile).

Mass upload all images button

Odată încărcate, starea imaginilor se va schimba în mod corespunzător.

Order with uploaded images

Puteți chiar să faceți o ultimă decupare a imaginii finale în conformitate cu raportul solicitat în comandă, făcând clic pe pictograma de editare a imaginii.

Cropped photo

Pentru a finaliza comanda, tot ce trebuie să faceți este să dați clic pe Release order to production. Când vă întoarceți la gestionarea comenzii, veți vedea că starea comenzii a fost actualizată.

Order released for production

Eliberarea manuală a comenzilor

Dacă imaginile încărcate în toate galeriile dvs. sunt fișierele finale, retușate, de înaltă calitate și doriți să aprobați manual fiecare comandă, puteți activa cu ușurință și această opțiune. Tot ce trebuie să faceți este să mergeți la setările de vânzări și facturare din cadrul vânzărilor și să activați opțiunea Manually release orders (Eliberare manuală a comenzilor ).

Sales and bill settings panel

Odată activată, toate comenzile plasate de clienții dvs. vor trebui să fie aprobate manual de dvs. în Managementul comenzilor înainte de a intra în producție.