Machete

Layout-urile sunt șabloane predefinite care oferă o modalitate convenabilă de a aranja ușor imaginile și textul în produsul dvs. foto. Aceste șabloane sunt create pentru a simplifica procesul de proiectare. Șabloanele Layout pot fi adaptate și personalizate în funcție de preferințele individuale. În funcție de tema de design pe care o alegeți, layout-urile pot include fundaluri și cliparts. Pentru a accesa meniul Layouts, care oferă o serie de instrumente de configurare, este suficient să navigați în meniul din dreapta.

Meniul Layouts în coloana din dreapta

Linii de design

Meniul Layout oferă o gamă de layout-uri în funcție de numărul de imagini deja plasate pe pagină. Dacă faceți clic pe Design Line (Linii de design), se va afișa un meniu cu o varietate de sugestii de design din care puteți alege. Pentru a filtra sugestiile în funcție de categorie, deschideți meniul din colțul din stânga sus. După ce ați selectat o linie de design, vi se va prezenta o varietate de sugestii care utilizează diferite elemente de design. Aveți flexibilitatea de a schimba tema în orice moment.

Opțiuni pentru liniile de design

Utilizarea machetelor

Derulând în jos în meniul din dreapta, veți vedea mai multe layout-uri cu mai multe imagini. De asemenea, puteți filtra layout-urile în funcție de numărul de imagini, deschizând meniul Images per page (Imagini pe pagină ). Atunci când se selectează un layout din acest meniu, acesta va fi plasat în produsul foto cu căsuțe de imagini goale. Pentru a adăuga o imagine, este necesar să trageți imaginile din meniul din stânga sau să faceți clic pe caseta de imagine și să apăsați butonul Select Photo.

Layout utilizat cu caseta de imagine selectată

Fotografiile deja plasate pe pagină se vor adapta automat la layout.

Rețineți că, în mod implicit, primele opțiuni de layout afișate în coloana din dreapta sunt layout-urile cu numărul de fotografii deja plasate în produsul foto dacă opțiunea Imagine pe pagină este variabilă. Adică, în exemplul în care există trei imagini în produsul foto, machetele cu trei imagini vor fi primele care vor apărea în meniul din dreapta. Este posibil să filtrați machetele în funcție de numărul de imagini, deschizând câmpul Image per page (Imagine pe pagină ) și selectând numărul de imagini.

Odată plasate, machetele pot fi oglindite pe orizontală făcând clic pe butonul Mirror layout (Machetă oglindă ) din partea de sus a meniului Layouts (Machete ).

Layout-ul utilizat și alte opțiuni afișate în coloana din dreapta

Machete cu text

Pentru a vedea opțiunile de layout cu text, trebuie mai întâi să adăugați text la produsul foto. Faceți clic pe Add Text (Adăugare text ) pentru a adăuga o casetă de text la produsul foto. După ce a fost adăugată, trageți în jos meniul Layout din coloana din dreapta. Opțiunile de layout afișate vor include o casetă de text.

Layout-uri cu opțiuni de text în coloana din dreapta

Dacă se adaugă un al doilea text făcând clic din nou pe Add text (Adăugare text ), opțiunile de layout afișate vor conține două casete de text diferite.

Layout-uri cu două casete de text

Dacă se face clic pe una dintre opțiuni, aspectul adăugat la produsul foto va include casetele de text goale. Puteți scrie în ele făcând dublu clic pe caseta de text sau selectând caseta și deschizând editorul de text. De asemenea, este posibil să modificați stilul textului în acest meniu. Textul poate fi, de asemenea, personalizat prin selectarea căsuței de text și deschiderea meniului Text box din dreapta. Consultați articolul Text pentru mai multe informații.

Text personalizat pe machetă

Machete preferate

Sub fiecare layout se află o pictogramă cu o inimă. Faceți clic pe aceasta pentru a salva macheta ca Favorit. Astfel, dacă filtrați machetele în funcție de numărul de imagini, machetele favorite vor apărea în partea de sus a coloanei dacă numărul de imagini selectate în caseta Imagini pe pagină corespunde numărului de imagini din machetele favorite. De exemplu, prin selectarea a două în caseta Imagini pe pagină, machetele cu inima bifată și care conțin două casete cu imagini vor fi afișate primele.

Machete favorite selectate prin pictograma inimă

În cazul în care câmpul Image per page (Imagine pe pagină ) este Variable (Variabilă), machetele favorite vor apărea în partea de sus a meniului Layout (Machete) atunci când numărul de imagini deja adăugate la produsul foto corespunde cu numărul de imagini din machetele favorite. De exemplu, dacă faceți clic pe inima unui layout cu două casete de imagini, acest șablon va fi primul care va apărea în meniul Layout atunci când se adaugă două imagini la produsul foto.

Faceți clic din nou pe pictograma inimă pentru a elimina macheta din favorite.

Macheta preferată utilizată

Modificare machete

Selectarea unui layout din meniul din dreapta plasează obiectele din layout-ul selectat în produsul foto. Odată plasate în produsul foto, aceste obiecte pot fi mutate și configurate după cum doriți. De exemplu, puteți șterge un clipart plasat atunci când ați selectat un layout pentru a selecta unul diferit din meniul clipart. De asemenea, puteți adăuga o ramă la o imagine sau chiar adăuga mai multe obiecte, cum ar fi o casetă de umplere pentru a acționa ca fundal al unei singure pagini.

Creați și salvați-vă propriul layout

În plus față de machetele furnizate, puteți crea și salva propriile machete. Acest lucru vă permite, de exemplu, să salvați modificările pe care le-ați făcut la o machetă, creând propriile versiuni. După ce toate obiectele din produsul fotografic au fost plasate după cum este necesar, deschideți meniul Layout și faceți clic pe butonul Save Layout (Salvare layout ). Astfel, se va deschide un meniu cu setările de export ale noii machete care urmează să fie salvate și o previzualizare a obiectelor plasate pe produsul foto care vor constitui noul șablon.

Fereastra cu setările de export ale layout-ului

Câmpul Category (Categorie ) oferă diferitele categorii deja create pentru a alege unde să salvați șablonul. O nouă categorie poate fi creată făcând clic pe pictograma +. Se va deschide un meniu în care puteți introduce numele noii categorii. În câmpul Topic (Subiect ), puteți selecta una dintre liniile de design create pentru a salva noul machetaj acolo. Ca și în cazul categoriei, este posibilă crearea unei noi linii de design făcând clic pe pictograma +. Există, de asemenea, mai multe proprietăți ale șablonului pe care le puteți activa sau dezactiva prin bifarea căsuței corespunzătoare, cum ar fi activarea funcției Start of section (Început de secțiune), adăugarea cadrului și a măștilor, a căsuțelor de umplere, a cliparturilor, a căsuțelor de text, a conținutului textului și a opțiunii de înlocuire a fundalului. După ce ați configurat toate opțiunile, apăsați Save (Salvare).

Macheta salvată utilizată

Noua machetă salvată va fi afișată în coloana Layouts (Machete ), în cadrul liniei de design selectate. Dacă ați creat o nouă categorie sau temă, aceasta va fi afișată în meniul liniei de design.

Subiectul salvat este disponibil în meniul liniei de design

Pentru a edita aspectul salvat, faceți clic pe pictograma cu cheie de sub acesta în meniul Layouts (Modele de prezentare ). Acesta poate fi șters făcând clic pe pictograma coș de gunoi. Făcând clic pe butonul Design Manager din partea de sus a coloanei Layouts (Scheme), puteți gestiona schemele și liniile pe care le-ați creat. Din această fereastră este posibil să le ștergeți, să le importați și să le exportați.

Fereastra

Aceste noi machete sunt salvate în software și pot fi utilizate de fiecare dată când creați un articol cu aceleași caracteristici. De exemplu, dacă macheta salvată corespunde unei Cărți Foto 28x28, macheta salvată va fi disponibilă de fiecare dată când veți crea o Carte Foto de această dimensiune.