Interfață de proiectare

Interfață de proiectare

Odată ce un produs a fost selectat pentru proiectare și un proiect a fost deschis în Designer, sunt disponibile o serie de instrumente, dispuse în felul următor.

Interfața Saal Digital Designer

Meniul de sus

Meniul de sus conține următoarele instrumente.

Meniul de sus al designerului

 • Butonul Save (Salvare ) salvează articolul pe care îl proiectați. Dacă sunteți conectat, puteți alege să salvați local sau online.
 • Butonul Projects ( Proiecte ) deschide folderul Projects (Proiecte), care conține toate proiectele dvs. salvate. Dacă sunteți conectat, vor fi afișate atât proiectele salvate local, cât și cele salvate online.
 • Butonul Share (Partajare ) vă permite să vă exportați proiectul în format PDF pentru partajare și să exportați fișierul proiectului (SSWPRM) pentru a-l salva offline. Rețineți că puteți, de asemenea, să partajați un proiect online de pe site-ul web dacă este salvat online și sunteți conectat.
 • Următoarele sunt instrumentele de bază de gestionare a elementelor: Undo, Redo, Copy și Paste.
 • Butonul Preview (Previzualizare ) deschide proiectul dumneavoastră în modul Preview (Previzualizare). Foarte important pentru verificarea înainte de imprimare.
 • Urmează instrumentele de adăugare a obiectelor principale în designer. Acestea sunt Text, Image și Fill Box( Text, Imagine și Fill Box). Făcând clic pe unul dintre ele, obiectul respectiv va fi creat în proiect.
 • Butonul Settings (Setări ) deschide un panou în care puteți configura mai mulți parametri ai software-ului Saal Design

Meniul din stânga

Meniul din stânga vă oferă instrumente pentru a căuta prin dosarele de pe dispozitiv și pentru a adăuga noi imagini în proiect. Acest meniu poate fi extins și restrâns făcând clic pe săgeata din partea de sus a meniului.

Meniul din stânga al designerului

Apple Photos (Fotografii Apple)

Utilizatorii Apple pot accesa fotografiile lor Apple făcând clic pe fila Photos din meniul din stânga. Dosarele stocate acolo vor fi disponibile pentru selecție, iar fotografiile din cadrul acestora vor fi afișate mai jos, gata să fie adăugate la produsul foto.

Fotografii Apple

Meniul din dreapta

În acest meniu sunt afișate instrumentele de personalizare a produsului foto. Dacă faceți clic pe diferitele butoane, se va afișa meniul corespunzător cu instrumentele sale. Acest meniu poate fi redus făcând clic pe săgeata din partea de sus a meniului.

Meniul din dreapta al designerului

 • Butonul Article (Articol ) oferă diferite opțiuni pentru modificarea articolului foto, în funcție de produsul pe care îl proiectați. De asemenea, este posibil să convertiți articolul în altul.
 • Butonul Page (Pagină ) afișează toate elementele plasate în proiectul dvs., precum și instrumentele Grid (Grilă) și Snap (Înclichetare).
 • Butonul Clipart ( Clipart ) afișează catalogul extins de clipart-uri disponibile pentru a fi utilizate în proiectul dumneavoastră. Puteți filtra după categorie sau puteți utiliza motorul de căutare.
 • Butonul Backgrounds (Fundaluri ) vă permite să selectați diferite fundaluri pentru proiectul dumneavoastră.
 • Butonul Layouts oferă șabloane pentru proiectul dvs. pe baza liniei de design selectate. Puteți filtra machetele în funcție de numărul de imagini, vă puteți salva favoritele, puteți schimba linia de design în orice moment și multe altele.

Aranjarea meniurilor

Nu numai că meniurile din dreapta, stânga și de jos pot fi pliate, dar pot fi și detașate de interfața principală de proiectare. Acest lucru este deosebit de util dacă lucrați cu două monitoare și doriți să vă distribuiți fluxul de lucru pe ambele ecrane. De asemenea, puteți redimensiona meniul din stânga pentru a afișa mai multe miniaturi de imagini deodată.

Meniu rearanjat

Pentru a detașa un meniu din Designer, mai întâi extindeți-l. Faceți clic și țineți apăsat pe bara gri de sus a meniului și trageți-l în afara ferestrei principale a Designerului pentru a-l detașa. Puteți repoziționa meniul detașat făcând clic și trăgând bara gri superioară în locația preferată.
Pentru a redimensiona un meniu, plimbați cursorul pe colțul din dreapta jos al meniului până când acesta devine o săgeată dublă. Faceți clic și trageți pentru a ajusta meniul la dimensiunea dorită.
Pentru a reatașa meniul la designerul principal, faceți clic pe săgeata din dreapta sus a meniului detașat.

Meniul de jos

În unele produse cu fotografii multiple, cum ar fi Cărțile foto, există un meniu inferior în care puteți găsi informații despre pagini. Puteți să vă deplasați între pagini, să adăugați pagini, să ștergeți pagini și să le schimbați ordinea prin tragere și plasare în poziția finală. De asemenea, paginile pot fi blocate făcând clic dreapta pe ele și selectând Lock page (Blocare pagină).

Meniul de jos al designerului

Meniul de obiecte

Atunci când este selectat un obiect, cum ar fi o imagine, un text, o casetă de umplere sau un clipart, în dreapta va apărea un meniu cu mai multe instrumente corespunzătoare obiectului selectat. Acest meniu apare numai atunci când obiectul este selectat și vă permite să configurați mai multe aspecte ale acestuia.

Meniul obiectului cu fila

Zona de lucru

Zona de lucru a proiectului este afișată în centru. Aceasta poate fi mărită cu ajutorul instrumentului de zoom din colțul din dreapta jos. Coloanele din dreapta, stânga și de jos pot fi restrânse pentru a oferi mai mult spațiu zonei de lucru.

Exemplu de zonă de lucru a albumului foto

Zona de lucru a tuturor produselor este înconjurată de o linie roșie foarte aproape de margine. Aceasta este linia de sângerare și marchează zona de siguranță de care trebuie să se țină cont la plasarea obiectelor. Nu plasați niciodată obiecte aproape de această linie, deoarece în produsul final pot apărea margini albe în jurul imaginii. Imaginile și obiectele trebuie plasate la o distanță suficientă față de această linie.

Exemple de poziții greșite și corecte în ceea ce privește respectarea liniei de sângerare