Îmbunătățirea imaginii
Ameliorarea automată a imaginii efectuează diverse ajustări ale datelor imaginii cu scopul de a îmbunătăți aspectul imaginii. Cei mai importanți pași de îmbunătățire a imaginii sunt corecția expunerii și corecția culorii, care modifică luminozitatea și culoarea întregii imagini. De exemplu, corecția expunerii este utilizată pentru a ilumina imaginile subexpuse pentru a dezvălui mai multe detalii. Corectarea distribuției culorilor se utilizează atunci când, de exemplu, o imagine a fost realizată în lumină artificială și are o puternică distribuție galbenă. Imaginile bine expuse și cu un bun echilibru al albului vor necesita mai puțină corecție.
Aceste corecții globale sunt urmate de ajustări locale ale imaginii. De exemplu, zonele întunecate și umbrele din imagine sunt luminate pentru ca fețele subexpuse să fie mai vizibile pe fundal. În mod similar, zonele foarte luminoase ale imaginii, cum ar fi norii albi, sunt ușor întunecate pentru a îmbunătăți detaliile. De asemenea, se fac ajustări locale la scară mai mică în diferite zone de culoare, de exemplu pentru a face ca tonurile de piele ale diferitelor fețe să pară mai plăcute. În cele din urmă, claritatea unei imagini poate fi, de asemenea, ajustată ușor în funcție de zona din imagine.
În funcție de clasa de imagine, pot fi aplicate și alte îmbunătățiri ale imaginii, cum ar fi reducerea automată a ochilor roșii sau reducerea zgomotului pentru imaginile cu sensibilitate ridicată.
Deși multe dintre corecții sunt o chestiune de gust personal, corectarea expunerii, a reflexiilor de culoare și a umbrelor, de exemplu, va îmbunătăți în majoritatea cazurilor în mod semnificativ multe imagini care ar fi nesatisfăcătoare în starea lor inițială.
Activați sau dezactivați îmbunătățirea imaginilor?
Dacă ați editat singur imaginile într-o aplicație de editare foto, vă recomandăm să dezactivați îmbunătățirea imaginii. În cazul în care nu ați efectuat nicio îmbunătățire a imaginii și imaginile provin direct de pe telefonul mobil sau de la aparatul foto, vă recomandăm întotdeauna să activați îmbunătățirea imaginii.
PNG-uri create de către dvs. și PNG-uri transparente
Dacă folosiți PNG-uri pe care le-ați creat singur și le-ați introdus în software și care au transparență, vă recomandăm să dezactivați întotdeauna îmbunătățirea imaginii, altfel s-ar putea să vă confruntați cu modificări nedorite ale fișierului PNG.