Dimensionați și poziționați imagini și obiecte

Dimensionarea și poziționarea imaginilor și obiectelor

Toate obiectele adăugate la un produs foto, cum ar fi imagini, clipart-uri, text și casete de umplere, pot fi redimensionate și poziționate liber în cadrul produsului foto.

Cu ajutorul mouse-ului

Atunci când un obiect este selectat cu mouse-ul, apare un cadru albastru în jurul casetei obiectului. Dacă selectați acest cadru albastru și țineți apăsat butonul mouse-ului în timp ce mișcați cursorul, se va modifica dimensiunea cutiei și a imaginii din interiorul acesteia. În cazul imaginilor, se modifică atât caseta de imagine, cât și motivul. În cazul textului, dimensiunea textului scris se modifică prin schimbarea dimensiunii casetei sale, dacă este activată opțiunea Automatic font size (Dimensiune automată a fontului ) din meniul Text box (Caseta de text ).

Pentru a muta un obiect, selectați-l cu butonul mouse-ului ținut apăsat, deplasați-l în poziția dorită și eliberați butonul mouse-ului.

Imagine rotită și mutată manual

Pentru a roti un obiect, mai întâi selectați-l O săgeată va apărea în fiecare colț al obiectului. Făcând clic pe una dintre aceste săgeți și ținând apăsat butonul mouse-ului, puteți muta cursorul pentru a-l roti.

Instrumente de poziționare

Obiectele pot fi, de asemenea, plasate și redimensionate pe produsul foto cu ajutorul instrumentelor de poziționare. Aceste instrumente sunt disponibile prin selectarea unui obiect și prin tragerea în jos a meniului Position (Poziție ) din dreapta.

În primul rând, există câmpuri care specifică dimensiunile obiectului, și anume lățimea și înălțimea acestuia. Dacă modificați aceste valori, dimensiunea obiectului se va schimba în mod corespunzător. Cu toate acestea, dacă faceți clic pe lacăt, proporțiile obiectului vor rămâne aceleași, chiar dacă modificați una dintre dimensiuni. Acest lucru înseamnă că obiectul își păstrează proporțiile originale și nu este distorsionat.

În dreapta se află casetele corespunzătoare pozițiilor X și Y ale obiectului. Schimbarea acestora va muta obiectul în acele coordonate. Sub acestea se află o casetă cu gradele de rotație ale obiectului. Obiectul selectat se va roti în funcție de gradele specificate în acest câmp.

Instrumente de poziționare în coloană

Instrumente de aliniere

Instrumentele de aliniere din meniul Position vă ajută să poziționați obiectele pe verticală și orizontală în raport cu produsul foto. Puteți alinia obiectul la oricare dintre marginile sale și la centru, în funcție de dimensiunile produsului.

Instrumente de aliniere din meniul Position (Poziție)

Dacă proiectați o Carte foto, puteți alinia obiectele în raport cu o singură pagină, activând opțiunea Single page (O singură pagină ), sau în raport cu ambele pagini, dezactivând-o.

Activarea opțiunii Use spacing (Utilizare spațiere ) va activa câmpul Distance (Distanță ). Dacă introduceți un număr în acest câmp, instrumentele de aliniere vor ține cont de această distanță atunci când vor poziționa elementele în produsul foto. De exemplu, dacă introduceți 4 cm în câmpul Distance (Distanță) atunci când opțiunea Use spacing (Utilizare spațiere ) este activată și faceți clic pe butonul Right edge alignment (Aliniere margine dreaptă ), obiectul selectat va fi aliniat cu marginea dreaptă, lăsând 4 cm de la margine.

Instrumente pentru straturi

Instrumentele Layer controlează ordinea de stivuire a obiectelor. Atunci când utilizați opțiunea Send to back (Trimitere în spate ), obiectul selectat este poziționat în spatele oricăror alte obiecte care au fost deja plasate. Acest lucru înseamnă că, dacă există obiecte deasupra, obiectul selectat va fi vizibil în spatele acestora.

Pe de altă parte, opțiunea Bring to front (Aduceți în față ) plasează obiectul selectat deasupra tuturor celorlalte obiecte, acoperind orice obiecte care se aflau anterior sub el.

Dacă doriți să deplasați obiectul selectat doar o poziție înapoi sau înainte în raport cu celelalte obiecte, puteți utiliza opțiunile Send backward (Trimitere înapoi ) sau Bring forward (Aducere înainte ). Cu toate acestea, aceste opțiuni deplasează obiectul doar cu o singură poziție la un moment dat, astfel încât este posibil să fie nevoie să faceți clic pe ele de mai multe ori pentru a obține efectul de stratificare dorit.

Instrumente de stratificare în meniul Position (Poziție) cu un exemplu

Acest meniu conține, de asemenea, opacitatea obiectului, care este setată implicit la 100 . Obiectului i se poate da și un nume.

Copierea obiectelor în alt proiect

Este posibil să copiați imaginile și obiectele deja plasate într-un proiect în alt proiect. Selectați mai întâi toate imaginile și obiectele pe care doriți să le copiați. Utilizați combinația de taste CTRL + A pentru a selecta toate elementele de pe pagină/zona de lucru sau trageți cu mouse-ul pentru a crea un pătrat în jurul tuturor obiectelor. Odată selectate, țineți apăsat CTRL + C pentru a copia obiectele sau faceți clic pe butonul Copy (Copiere ) din meniul de sus. În continuare, deschideți proiectul de destinație în care doriți să lipiți obiectele copiate. Apăsați CTRL + V pentru a le lipi în zona dorită sau utilizați butonul Paste din meniul de sus.

Pentru a menține pozițiile obiectelor lipite, asigurați-vă că proiectul de destinație are aceeași dimensiune și format ca și originalul. În caz contrar, este posibil să fie nevoie să ajustați obiectele lipite pentru a se potrivi noului format.

 

Setarea limbii dvs. nu corespunde limbii acestui site web. Vă rugăm să alegeți:

Setarea limbii dvs. nu corespunde limbii acestui site web. Vă rugăm să alegeți: