Text

Toate textele adăugate la un produs foto, fie că sunt adăugate prin apăsarea butonului " Add text " din meniul de sus al Designer, fie că sunt deja incluse într-un aspect selectat, pot fi personalizate. Pentru a configura aspectul unui text, faceți clic pe butonul Text Editor (Editor de text ) din partea de sus a textului selectat.

Butonul Editor de text

Editorul de text afișează instrumentele disponibile în partea de sus și conținutul textului mai jos. Aici puteți edita și modifica textul după cum este necesar.
Font: Caseta Font (Font ) vă permite să alegeți dintr-o varietate de fonturi disponibile pentru produsul dvs. foto. Faceți clic pe fontul dorit pentru a-l selecta.
Dimensiunea fontului: Caseta Font size (Dimensiunea fontului ) oferă o listă de dimensiuni ale textului. Faceți clic pe o dimensiune pentru a o aplica textului. Alternativ, puteți tasta dimensiunea dorită direct în caseta Font size (Mărime font ) și apăsați Enter. Alături de acest câmp veți găsi butoane care vă permit să măriți sau să micșorați dimensiunea fontului punct cu punct. Rețineți că unele fonturi pot fi limitate în dimensiune în funcție de suprafața selectată.
Line height (Înălțimea liniei): Spațierea liniilor în caseta de text este setată în mod implicit la automat, în funcție de dimensiunea textului. Pentru a personaliza spațierea liniilor, deschideți câmpul Line height (Înălțime linie ) și selectați o anumită valoare. Alternativ, puteți introduce spațierea dorită direct în același câmp și apăsați Enter.

Editor de text

Stiluri de caractere: Opțiunile de stilizare, cum ar fi Bold, Italic și Underline, sunt disponibile pentru a vă îmbunătăți textul. Vă rugăm să rețineți că unele fonturi nu acceptă caracterele bold sau italice. Acest lucru se datorează fontului în sine și nu este o greșeală a software-ului. Pentru a obține text bold sau italic, trebuie să alegeți fonturi care oferă aceste stiluri.
Aliniere: Puteți alinia textul pe orizontală (stânga, centru, dreapta sau justificat) și pe verticală (sus, centru sau jos) în cadrul casetei de text.

Text cu stiluri activate

Culoarea textului: Pentru a modifica culoarea textului, faceți clic pe caseta Text colour (Culoare text ). Astfel, se va afișa meniul de culori cu mai multe opțiuni. Pentru o gamă mai largă de culori, faceți clic pe Colour selection (Selectare culori ), care va deschide o fereastră cu o paletă de culori extinsă și o casetă pentru introducerea unei valori HEX specifice. Rețineți că selectarea culorii textului afectează doar textul în sine, nu și culoarea de fundal sau de evidențiere.
Culoarea de fundal : Această casetă vă permite să umpleți întreaga casetă de text cu o anumită culoare.
Culoare de evidențiere : Această casetă aplică o culoare de fundal în spatele textului. Culoarea de evidențiere se va suprapune peste culoarea de fundal dacă ambele sunt selectate.

Text colorat cu evidențiere și culoare de fundal

Dimensiunea automată a fontului: Veți găsi această funcție în partea de jos a ferestrei editorului de text. Atunci când este activată, dacă caseta de text este redimensionată la o dimensiune mai mică decât dimensiunea textului original, dimensiunea textului se va ajusta automat pentru a asigura vizibilitatea în interiorul casetei. După ce ați configurat textul, faceți clic pe OK pentru a aplica modificările la produsul foto.

Text colorat plasat pe albumul foto

Puteți modifica configurația textului de câte ori doriți, făcând din nou clic pe butonul Editor de text.

Text pe coloana vertebrală a albumului foto

Atunci când creați o Carte foto, puteți adăuga text pe coloana vertebrală. Scrieți și personalizați textul pe copertă, apoi selectați-l și faceți clic pe butonul Position (Poziționare ) din dreapta. Sub secțiunea Align (Aliniere ) veți găsi butonul On book spine (Pe coloana vertebrală a cărții ). Dacă faceți clic pe acesta, textul dvs. va fi plasat automat pe spinarea copertei. Vă rugăm să țineți cont de acest lucru pentru a asigura o afișare corectă:

  • Folosiți butonul On book spine (Pe spinarea cărții ) pentru a evita poziționarea manuală.
  • Nu plasați niciodată caseta de text în afara liniilor de pliere interioare ale coloanei vertebrale. Rețineți, totuși, că liniile de pliere a coloanei vertebrale din previzualizare sunt ajutoare de orientare, nu referințe exacte.
  • În Editorul de text, centrați textul astfel încât să fie centrat pe coloana vertebrală.

Text pe coloana vertebrală a cărții foto