Fixarea, alinierea și blocarea obiectelor

Fixarea, grila și blocarea obiectelor

Dacă faceți clic pe butonul Page din dreapta, se deschide un meniu cu mai multe opțiuni pentru îmbunătățirea poziționării obiectelor. Acest meniu vă permite să blocați și să vizualizați toate obiectele de pe pagină, să activați grila și Snap to grid, precum și alte instrumente utile de fixare.

Snapping

Online Designer snaps obiecte în mod implicit, asigurând o aliniere precisă a obiectelor pe produsul foto. Dacă mutați un obiect în apropierea unui alt obiect, acesta se va alinia automat cu marginea sau centrul obiectului vecin. Același lucru se întâmplă atunci când un obiect se apropie de marginea produsului foto. O linie punctată apare pentru a indica alinierea dintre obiecte, facilitând astfel poziționarea exactă a acestora.

Deplasarea imaginii cu ajutorul ghidurilor de fixare

Puteți personaliza comportamentul de fixare a imaginii prin specificarea distanțelor în secțiunea Snap-to distance between page elements (Distanța de fixare între elementele paginii ) din meniul Page (Pagina ).
Distanța: Distanța luată în considerare la apropierea de alte obiecte.
Distanța marjei paginii: Distanța luată în considerare la apropierea de marginea paginii.
Distanța centru pagină: Distanța luată în considerare la apropierea de centrul paginii.
Opțiuni de fixare

Grilă

În mod implicit, în caseta Grid (Grilă ) nu este selectată nicio grilă. Dacă faceți clic pe această casetă, veți avea la dispoziție opțiuni pentru a activa o grilă de 0,5 cm, 1 cm sau 2 cm. Selectarea uneia dintre aceste opțiuni va afișa o grilă albastră utilă de dimensiunea selectată pe produsul foto pentru a ajuta la plasarea precisă a obiectului. Este important să rețineți că grila este doar orientativă și nu va fi imprimată pe produsul dvs. final.

Grilă de 0,5 cm

Dacă este selectată caseta de selectare Snap to grid (Se fixează pe grilă ), obiectele se vor fixa automat pe grilă atunci când sunt mutate sau redimensionate, asigurând o poziționare precisă.

Straturi

Secțiunea Layers (Straturi) afișează toate obiectele plasate pe pagină. Puteți gestiona cu ușurință obiectele prin blocarea sau deblocarea lor. Blocarea unui obiect împiedică deplasarea acestuia atunci când este selectat, ceea ce este deosebit de util dacă doriți să păstrați anumite obiecte într-o poziție fixă. Pentru a bloca sau a debloca un obiect, dați pur și simplu clic pe pictograma de blocare din dreapta obiectului respectiv. Acest lucru vă permite să mențineți pozițiile dorite ale obiectelor blocate, în timp ce mișcați liber alte obiecte.

Layers (Straturi) în meniul Page (Pagina)