Adăugați și editați imagini

Adăugați și editați imagini

Designerul online vă permite să selectați imagini dintr-o varietate de surse și să le integrați în produsul dvs. foto.

Selectați imagini

În coloana din stânga, veți găsi meniul Images (Imagini ) cu două file. În fila Project (Proiect ) sunt afișate imaginile pe care le-ați selectat pentru a le adăuga la produsul dvs. foto. Pentru a adăuga fotografii aici, faceți clic pe butonul Add Images (Adăugare imagini ) și alegeți între selectarea fotografiilor de pe dispozitivul dvs., utilizarea surselor online sau încărcarea de pe un smartphone.
Dacă alegeți opțiunea Upload from a smartphone (Încărcare de pe un smartphone ), va trebui să scanați codul QR furnizat cu un telefon și să urmați instrucțiunile pentru a adăuga imagini de pe telefon la proiectul dvs. Aceste imagini vor apărea în coloana din stânga pentru a le selecta și adăuga la produsul dvs. foto. Puteți partaja codul QR cu alte persoane, astfel încât acestea să poată încărca imaginile de pe telefoanele lor în proiect.

Opțiuni de adăugare a imaginilor

Odată selectate, fotografiile în miniatură apar în fila Project (Proiect). Le puteți sorta după nume, dată sau utilizare. Pentru a modifica dimensiunea miniaturii, faceți clic pe butonul Vizualizare și selectați dimensiunea preferată. De asemenea, puteți activa sau dezactiva opțiunea Show file names (Afișare nume fișiere ).

Opțiuni de vizualizare în fila Project (Proiect)

Pentru a evita dublurile, puteți activa opțiunea Hide used images (Ascundeți imaginile utilizate ). Aceasta va ascunde fotografiile care au fost deja adăugate la proiect, împiedicând adăugarea lor din nou. Dacă este dezactivată, fotografiile adăugate vor fi marcate cu un număr care indică numărul de ori de câte ori au fost utilizate.

Miniatură cu numărul de ori utilizate

Atunci când selectați o fotografie din această coloană, în partea de jos va apărea un meniu. Butoanele din meniu se vor actualiza în funcție de numărul de fotografii selectate. Din acest meniu, puteți cu ușurință să introduceți selecția în produsul foto, să deselectați selecția curentă, să selectați toate fotografiile din această coloană și să eliminați imaginile care sunt selectate în prezent.

Două imagini selectate

Dacă sunteți conectat și aveți fotografii în galerii, le puteți adăuga în produsele foto. Faceți clic pe fila Galerii pentru a vă vizualiza galeriile. În partea de sus a coloanei va apărea o listă cu galeriile dvs. create. Selectarea unei galerii va afișa fotografiile pe care le conține. Rețineți că, atunci când adăugați o imagine dintr-o galerie la produsul dvs. foto, aceasta va fi adăugată automat și afișată în fila Projects (Proiecte ).

Fila Galerii

Adăugați imagini la produsul foto

Există mai multe moduri de a adăuga imagini la produsul foto:

1. Selectați fotografiile pe care le doriți din coloana din stânga și faceți clic pe Insert Images (Inserare imagini). Puteți selecta mai multe fotografii în același timp și le puteți insera pe toate deodată.

Inserarea mai multor fotografii

2. Selectarea unei imagini din coloana din stânga și tragerea acesteia în zona de lucru. Dacă există deja o imagine în produsul foto și trageți o altă imagine în ea, va apărea opțiunea Replace Image (Înlocuire imagine ). Dacă aruncați imaginea trasă pe această opțiune, imaginea existentă va fi înlocuită cu cea nouă.

Trasarea imaginilor și opțiunile Replace image (Înlocuire imagine)

3. Dacă faceți clic pe butonul Add Image (Adăugare imagine ) din partea de sus, va apărea un meniu cu opțiuni pentru adăugarea de imagini de pe dispozitiv sau din surse online. Selectarea unei fotografii o va adăuga în zona de lucru și, de asemenea, o va adăuga în coloana Images (Imagini ).

Meniul de sus Add images (Adăugare imagini)

4. Dacă ați selectat anterior un layout din coloana din dreapta, o casetă de imagine va fi plasată pe produsul foto. Puteți glisa și plasa fotografii din coloana din stânga pe aceste casete de imagini sau puteți face clic pe pictograma Drag image here (Trageți imaginea aici ) pentru a selecta o altă fotografie de pe dispozitivul dvs. sau de pe o altă sursă online.

Configurație goală plasată

Poziționarea și decuparea imaginilor

Atunci când selectați o imagine în produsul foto, apare un meniu în partea de sus. Acesta include numele imaginii, butoanele pentru a edita imaginea, pentru a o șterge din produs și pentru a activa sau dezactiva îmbunătățirea imaginii. Pictograma baghetă magică cu fundal gri indică faptul că îmbunătățirea imaginii este activă. Consultați articolul Îmbunătățirea imaginii pentru mai multe detalii. Meniul afișează, de asemenea, calitatea imaginii, care depinde de dimensiunea și rezoluția produsului. Pentru cele mai bune rezultate, vă recomandăm calitatea imaginii afișată ca fiind foarte bună.

Imagine selectată, meniul de sus

Dacă faceți clic pe butonul Edit Image (Editare imagine ), apare o fereastră cu informații și instrumente pentru editarea fotografiei. În stânga, veți găsi butoane cu instrumentele relevante; în dreapta, veți vedea o previzualizare a imaginii cu cadrul de decupare a acesteia, ilustrând caseta de imagine. Pentru a modifica caseta de imagine, treceți deasupra pătratelor mici din cadrul albastru, iar cursorul se va transforma într-o săgeată dublă. Țineți apăsat butonul mouse-ului și deplasați cursorul în lateral pentru a redimensiona caseta. Pentru a repoziționa caseta de imagine, plasați mouse-ul deasupra acesteia până când cursorul se transformă într-o cruce, apoi țineți apăsat butonul mouse-ului și trageți imaginea în noua poziție.

Fereastra de editare a imaginii cu raportul de aur

Basic: Afișează instrumente revelatoare pentru a vă ajuta să reorientați imaginea în interiorul casetei de imagine, după cum urmează:

  • Grid (Grilă): Opțiunea Grid (Grilă ) oferă posibilitatea de a alege între Rule of Thirds (Regula treimilor), Golden Ratio (Raportul de aur ) sau fără grilă. Grila selectată va fi afișată în caseta de imagine din dreapta.
  • Rotate 90º (Rotire 90º): Rotește imaginea la 90 de grade. Două clicuri inversează imaginea, iar trei clicuri o rotesc la 180 grade față de orientarea sa inițială.
  • Mirror vertical (Oglindă pe verticală): Întoarce imaginea pe verticală.
  • Mirror orizontal (Oglindire orizontală): Răstoarnă imaginea pe orizontală.

Filtre: Dacă faceți clic pe acest buton, se afișează un set complet de instrumente de filtrare, la fel ca în Online Designer, după ce ați selectat o fotografie și ați făcut clic pe butonul Filter (Filtru ). Aici puteți ajusta luminozitatea, contrastul, saturația, nuanța și chiar puteți alege să folosiți colorarea.

Pro: Dacă faceți clic pe acest buton, sunt afișate toate detaliile imaginii și histograma. De asemenea, puteți activa sau dezactiva funcția de îmbunătățire a imaginii bifând caseta și puteți verifica calitatea imaginii.

Fereastra de editare a imaginii cu caseta de imagine pătrată

Când ați terminat, faceți clic pe OK pentru a salva modificările sau pe Cancel pentru a le anula.

La fel ca în fereastra Edit Image (Editare imagine ), atunci când o fotografie este selectată în produsul foto, apare o ramă albastră în jurul imaginii, cu mici dreptunghiuri în colțuri și pe laterale. Dacă țineți apăsat butonul mouse-ului deasupra unuia dintre dreptunghiuri și deplasați cursorul în lateral, puteți mări sau micșora dimensiunea imaginii. Pentru a repoziționa manual imaginea, poziționați mouse-ul deasupra acesteia până când devine o cruce. Țineți apăsat butonul mouse-ului și trageți imaginea în poziția dorită.

Imagine selectată în Online Designer

Schimb de imagini

Dacă două sau mai multe fotografii sunt deja plasate pe un produs foto, puteți schimba pozițiile acestora. Selectați fotografia pe care doriți să o schimbați făcând clic pe ea o dată. Veți vedea o ramă albastră în jurul fotografiei selectate. Apoi, faceți din nou clic și țineți apăsat butonul mouse-ului pe fotografia selectată. Un buton Swap Image (Schimb de imagine ) va apărea pe restul fotografiilor plasate pe produsul foto. Trebuie să aruncați fotografia pe care o țineți în mână peste cea pe care doriți să o schimbați.

 

Setarea limbii dvs. nu corespunde limbii acestui site web. Vă rugăm să alegeți:

Setarea limbii dvs. nu corespunde limbii acestui site web. Vă rugăm să alegeți: