Managementul proiectelor

Managementul proiectelor

Dacă aveți un cont și sunteți conectat, vă puteți salva proiectele în Saal Cloud și le puteți accesa de pe orice dispozitiv prin intermediul Online Designer. Acest lucru vă permite să lucrați la proiectele dvs. în ritmul dvs. propriu și să le salvați pentru utilizare ulterioară.

Salvați un proiect

Carte foto proiectată

Pentru a vă salva proiectul, dați pur și simplu clic pe butonul Save (Salvare ) din meniul superior al Online Designer. Va apărea o fereastră în care vi se va cere să introduceți un nume pentru proiectul dvs. După ce ați introdus numele dorit, faceți clic pe Save (Salvare). Dacă proiectul dvs. a fost deja salvat, dacă faceți clic pe Save (Salvare ), se va deschide aceeași fereastră cu numele existent al proiectului. Dați din nou clic pe Save (Salvare ) pentru a salva toate modificările pe care le-ați făcut. Dacă modificați numele, de exemplu prin adăugarea unui număr, cum ar fi 02, se va crea o copie a proiectului cu noul nume, fără ca proiectul original să fie afectat.

Fereastra de salvare a proiectului

Meniul Projects (Proiecte)

Toate proiectele salvate pot fi gestionate cu ușurință în meniul Projects (Proiecte ). Puteți accesa acest meniu făcând clic pe butonul corespunzător din meniul superior al Online Designer sau din meniul din stânga după ce v-ați conectat.

Dosarul de proiecte

Fiecare proiect este listat cu detalii despre statutul său, informații despre produs și titlul sub care este salvat. Selectarea unui proiect va face să apară o coloană în dreapta care oferă diverse opțiuni de gestionare. Dacă faceți clic pe " Edit Project" (Editare proiect ), puteți deschide proiectul în Online Designer. De asemenea, puteți adăuga proiectul în coș, îi puteți modifica setările, îl puteți duplica, îl puteți converti în alt articol, îl puteți șterge și multe altele. Aceste funcții și multe altele sunt disponibile cu un cont Photo Portal. Acesta vă permite să accesați spațiu de stocare gratuit, să partajați proiecte și fotografii, să primiți feedback, să creați o pagină de profil și chiar să aveți potențialul de a câștiga bani din munca dvs. fotografică. Pentru a explora toate opțiunile de cont și beneficiile disponibile pentru dumneavoastră, vă încurajăm să vizitați Saal Photo Portal.

Setări și funcții afișate

Pentru a găsi cu ușurință proiecte specifice, puteți utiliza caseta de căutare din partea de sus și puteți aplica filtre și opțiuni de sortare făcând clic pe pictograma de filtrare de lângă caseta de căutare.

Caseta de căutare și opțiuni de filtrare

Dosare de proiecte

Pentru a vă organiza eficient munca, clasificați-vă proiectele în dosare. Pentru a crea un dosar nou, faceți clic pe Add (Adăugare ) și selectați New folder (Dosar nou). Introduceți un nume la alegere și faceți clic pe Create (Creare). Dosarul va apărea în meniul Projects (Proiecte ). Dacă doriți să mutați un proiect într-un dosar, dați pur și simplu clic pe pictograma cu trei puncte de lângă proiect pentru a dezvălui opțiunile acestuia sau selectați proiectul pentru a dezvălui detaliile și funcțiile acestuia în coloana din dreapta. În secțiunea Functions (Funcții ) veți găsi un buton Move to (Mutare în ). Făcând clic pe acesta, se vor afișa dosarele create, permițându-vă să mutați proiectul într-unul dintre ele.

Proiect selectat pentru a fi mutat într-un dosar

Selectarea unui dosar va afișa proiectele pe care acesta le conține. Odată ajuns în interiorul unui dosar, butonul Add (Adăugare ) vă permite să creați subfoldere pentru a vă îmbunătăți structura organizatorică.

În interiorul unui dosar cu afișarea opțiunilor de dosar

Dacă faceți clic pe butonul cu trei puncte de lângă dosar, se afișează un meniu care vă permite să mutați dosarul într-o altă locație, să redenumiți dosarul sau să îl ștergeți.

Partajarea proiectelor

Unul dintre avantajele utilizării Online Designer și ale faptului că aveți un cont este posibilitatea de a partaja proiectele dvs. foto cu alte persoane. Acest lucru vă permite să primiți feedback. Pentru a partaja un proiect, mergeți la dosarul dvs. de proiecte și selectați proiectul pe care doriți să îl partajați. Faceți clic pe Share settings (Setări de partajare ) în coloana din dreapta pentru a accesa opțiunile de partajare.

Proiect selectat în dosarul de proiecte

Din Online Designer veți găsi butonul Share (Partajare ) în meniul de sus. Acesta va deschide fereastra Save Project (Salvare proiect), urmată de fereastra Share settings (Setări de partajare ) pentru a activa partajarea.

Fereastra Share settings (Setări de partajare) dezactivată

Odată ce partajarea este activată, vor apărea diverse opțiuni care vă vor permite să personalizați modul în care partajați proiectul dumneavoastră.

Opțiuni de setări de partajare

Puteți să vă protejați proiectul partajat cu o parolă. Trebuie să partajați manual parola cu utilizatorii pentru a le oferi acces. Linkul Shared (Partajat ) către proiectul dvs. este disponibil aici, permițându-vă să îl copiați, să îl deschideți sau să îl trimiteți prin e-mail. Dacă aveți contacte în cont, puteți partaja proiectul direct cu acestea, făcând clic pe Share with contacts (Partajare cu contacte). De asemenea, puteți introduce un titlu și o descriere partajate, puteți adăuga traduceri și chiar publica proiectul pe pagina dvs. de profil, dacă doriți.

Proiect partajat

După configurarea setărilor de partajare, faceți clic pe Save (Salvare). Starea proiectului dvs. va fi actualizată la Shared (Partajat ) în dosarul dvs. de proiecte. Puteți opri partajarea proiectului în orice moment, accesând Share Settings (Setări de partajare ) și deselecționând Activate Sharing (Activare partajare).

Recuperarea proiectelor șterse din coșul de reciclare

Dacă ați șters un proiect online în ultimele 30 de zile, îl puteți recupera. Trebuie să fiți conectat pentru a face acest lucru. După ce v-ați conectat, accesați folderul Projects (Proiecte ). Faceți clic pe butonul de filtrare din colțul din dreapta sus și selectați Show deleted (Afișare șters).

Opțiuni de filtrare

Se va deschide coșul de reciclare, care va conține toate proiectele șterse din ultimele 30 de zile. Faceți clic pe proiectul pe care doriți să îl restaurați. Atunci când este selectat un proiect, în dreapta apare o coloană cu două funcții:
Restore elements (Restaurare elemente ) readuce proiectul selectat în meniul Projects (Proiecte ).
Delete (Ștergere ) șterge definitiv și irevocabil proiectul selectat din coșul de reciclare și eliberează spațiul de stocare corespunzător.

Dosarul coșului de reciclare și opțiunea de restaurare

În plus, dacă faceți clic pe butonul Empty recycle bin (Goliți coșul de reciclare ), toate proiectele din coșul de reciclare vor fi șterse definitiv.
Pentru a reveni la dosarul Projects (Proiecte ), faceți clic pe crucea de pe Filter (Filtru): Show deleted.