Calendar

Sunt disponibile mai multe tipuri de calendare, toate putând fi personalizate. Puteți alege designul calendarului, puteți adăuga sărbători și date importante și, bineînțeles, puteți alege imaginile pentru a crea un produs unic.

Personalizarea produsului

Ca și în cazul altor produse foto, atunci când selectați un calendar în fereastra de selecție a produsului, puteți alege dimensiunea și materialul de suprafață. De asemenea, puteți selecta tipul de calendar. Calendarul lunar afișează zilele săptămânii în funcție de anul calendaristic. Calendarul perpetuu nu are nicio referire la ziua săptămânii sau la an și poate fi utilizat în orice moment.

Calendar configuration window

În cazul Calendarului și al Calendarului de birou, este posibilă selectarea designului Calendarului. Designul, precum și culorile și stilurile acestuia pot fi modificate ulterior. De asemenea, este posibilă eliminarea tabelului calendar istic prin bifarea căsuței fără tabel calendaristic. După ce calendarul a fost personalizat, faceți clic pe Design.

Moduri de proiectare

Ca și în cazul albumelor foto, este posibil să alegeți între trei moduri de design diferite atunci când plasați imaginile pe paginile calendarului:

Calendar design modes

One Minute Calendar creează calendarul în mod automat și rapid. În acest mod, preselectați imaginile care vor fi incluse în calendar. Software-ul va proiecta și plasa automat imaginile pe pagini pe baza unei linii de design selectate și ținând cont de parametrii selectați pentru calendar. Calendarul creat va fi deschis în designer. Veți putea să modificați toate elementele pe care le conține, schimbând aspectul și linia de design, precum și adăugând și eliminând imagini, text și obiecte.

Comfort designer vă permite să proiectați calendarul pagină cu pagină. În acest mod, designerul deschide paginile fără imagini, doar calendarul. Pe măsură ce glisați imaginile pe pagini, software-ul vă va sugera unde să le plasați, ținând cont de orice elemente deja plasate. Ca și în celelalte moduri, puteți modifica, adăuga și elimina oricâte imagini și obiecte doriți. De asemenea, puteți adăuga text și puteți alege diferite layout-uri și linii de design din meniul din dreapta.

Șablonul gol va trebui să concepeți calendarul pagină cu pagină de la zero. La fel ca în designerul Comfort, odată ce calendarul este configurat, produsul se va deschide în designer doar cu calendarul. Software-ul nu va face nicio sugestie atunci când adăugați imagini și obiecte în paginile dvs.

Pentru o explicație mai detaliată a diferitelor moduri deproiectare, vă rugăm să citiți articolulModuri de proiectare.

Calendar

După selectarea unui mod de proiectare, o fereastră pentru personalizarea Calendarului apare chiar înainte de deschiderea designerului.

Calendar customisation window

În stânga veți vedea o previzualizare a calendarului cu prima lună selectată în mod implicit. Este posibil să afișați o altă lună selectând o altă lună din caseta Preview month (Previzualizare lună ) din partea de jos. În coloana din dreapta se află instrumentele de configurare împărțite în două file: Appearance (Aspect ) și Holidays (Sărbători).

Appearance (Aspect)

În partea de sus a coloanei se află opțiunile de conținut ale calendarului.

  • Câmpul Year (An ) vă permite să selectați anul calendaristic după care sunt organizate zilele fiecărei luni.
  • Câmpul Luna de început vă permite să selectați luna în care începe calendarul, care este format din 12 luni. De exemplu, dacă alegeți să începeți calendarul în luna mai 2024, ultima lună a calendarului va fi aprilie 2025. Acest lucru vă permite să vă creați și să vă proiectați calendarul oricând doriți.
  • Activarea căsuței Week numbers (Numerele săptămânilor ) va afișa numărul săptămânii din an în calendar.
  • Câmpul Calendar language (Limba calendarului ) vă permite să selectați limba calendarului.
  • Câmpul Size (Dimensiune ) vă permite să modificați dimensiunea calendarului și a întregului său conținut.

Appearance tab in right menu with calendar options

În mod implicit, este afișată o paletă de culori cu designul Calendarului selectat anterior. Este posibilă selectarea unui alt design de calendar prin extinderea câmpului Calendar design. În acest meniu, pe lângă diferitele opțiuni de design de calendar, sunt oferite spre selecție teme de culoare pentru fiecare dintre ele.

Calendar design line selection

Dedesubt se află toate instrumentele de care aveți nevoie pentru a personaliza fiecare culoare și font din calendarul dumneavoastră.

Calendar design appearance options

La rubrica Text colour (Culoare text ) există căsuțe pentru a selecta culorile textului pentru duminici, Sărbători, Evenimente proprii pe care le adăugați, Lună și an și Default pentru restul textului. Dacă faceți clic pe oricare dintre aceste căsuțe, se deschide un meniu de culori din care puteți alege. Pentru a selecta o anumită culoare, faceți clic pe butonul de selectare a culorii. Astfel, se deschide un instrument care vă permite să selectați o anumită culoare, să scrieți codul acesteia sau valoarea HSB sau RGB.

La rubrica Fonturi este posibil să selectați un font pentru calendar, altul pentru sărbători și altul pentru lună. La rubrica Calendar background (Fundal calendaristic ) puteți selecta culoarea acestuia și modifica opacitatea sa.

Sărbători

Faceți clic pe fila Holidays (Sărbători ) din partea de sus pentru a afișa opțiunile acesteia. Se poate selecta o țară și o regiune din căsuțele corespunzătoare și vor fi afișate sărbătorile legale din locația selectată. Aceste date vor fi adăugate la calendarul dumneavoastră. Pentru a le șterge, faceți clic pe butonul cu trei puncte din dreapta și selectați Delete (Ștergere). Niciun eveniment nu va fi afișat în calendar dacă nu este bifată caseta Show holidays and own events (Afișare sărbători și evenimente proprii ).

Holidays tab in calendar customisation window

Este posibil să adăugați propriile evenimente sau date importante, cum ar fi zilele de naștere, făcând clic pe butonul Add new (Adaugă nou ). Se va deschide o fereastră în care puteți selecta data și introduce numele evenimentului.

Add own event window

După ce calendarul a fost configurat, faceți clic pe Next (Următorul).

Calendar pe designer

Calendarele încep cu o copertă, urmată de o pagină pe lună. Imaginile sunt adăugate în funcție de modul de proiectare ales și pot fi modificate în orice moment, la fel ca restul obiectelor.

Calendarul poate fi modificat, de asemenea, în designer. Dacă faceți clic pe butonul Calendar din coloana din dreapta, se vor afișa instrumentele de configurare a calendarului. Rețineți că butonul Calendar este vizibil pe paginile lunare și nu va fi vizibil pe pagina Cover (Copertă), deoarece acolo nu există calendar.

Calendar customisation options in the designer

De aici puteți adăuga sărbători și configura aspectul calendarului. Modificările pe care le faceți se vor aplica paginii/lunii deschise în designer. De exemplu, puteți alege o culoare diferită pentru fiecare lună. Pentru a aplica modificările la toate lunile, faceți clic pe butonul To all pages (La toate paginile ) din partea de sus.

Calendar de familie

Calendarul familiei vă permite să aveți o coloană individuală pentru fiecare membru al familiei, astfel încât fiecare persoană să poată adăuga propriile date și evenimente. Aspectul calendarului este unic și va varia ca dimensiune în funcție de numărul de membri ai familiei adăugați.

Family Calendar customisation window

În fereastra de configurare a calendarului, veți vedea fila Family members (Membri de familie ), pe lângă filele Appearance (Aspect ) și Holidays (Sărbători ). Pentru a adăuga o persoană, faceți clic pe butonul Add new (Adăugare nouă ). Se deschide o fereastră în care puteți scrie numele persoanei.

Add family member window

După ce ați scris numele, faceți clic pe Add (Adăugare ) și o coloană cu numele persoanei va fi adăugată la calendar. Pentru a modifica sau șterge numele, faceți clic pe butonul cu trei puncte care apare în dreapta membrului adăugat.

Family members tab displayed with members added

Atunci când adăugați Sărbătorile în calendarul familiei, este posibil să le adăugați la un membru adăugat. Din fila Holidays (Sărbători ), făcând clic pe Add new (Adăugare nouă ) va apărea o fereastră în care puteți selecta data, adăuga numele evenimentului și selecta membrul familiei căruia îi corespunde. Odată completat, faceți clic pe Add (Adăugare ) pentru a-l adăuga la calendar.

Add own event window including family member

 

Setarea limbii dvs. nu corespunde limbii acestui site web. Vă rugăm să alegeți:

Setarea limbii dvs. nu corespunde limbii acestui site web. Vă rugăm să alegeți: