Blocați comenzile și înlocuiți imaginile

Blocați comenzile și înlocuiți imaginile

Photo Portal vă oferă mai multe modalități de a controla comenzile clienților dumneavoastră. Comenzile pot fi fie transferate automat în sistemul nostru, fie le puteți elibera manual.

Dacă nu schimbați imaginile înainte de a comanda, rezoluția originală pe care ați încărcat-o va fi utilizată pentru producție. Alternativ, aveți două opțiuni pentru a bloca comenzile. Puteți schimba imaginile cu imagini de înaltă rezoluție înainte de a comanda sau puteți aproba manual fiecare comandă fără a schimba imaginile. Puteți chiar să combinați ambele opțiuni.

Photo Portal vă oferă flexibilitatea de a vă controla comenzile așa cum doriți și de a vă asigura că obțineți cele mai bune rezultate.

Înlocuiți imaginile înainte de a comanda

Cu această opțiune puteți economisi timp pentru editarea fotografiilor și spațiu pentru încărcarea fișierelor. Vă permite să vă încărcați imaginile nemodificate și la rezoluție redusă ca o previzualizare. Odată ce comanda a fost creată, puteți încărca imaginile finale editate și la calitate înaltă înainte de a aproba comanda. Puteți găsi această opțiune în setările de vânzări ale galeriei pe care o alegeți.

Opțiuni și informații în cadrul unei galerii

Trebuie să activați opțiunea Replace images before ordering (Înlocuire imagini înainte de comandă ). În acest fel veți primi o notificare pentru a schimba imaginea atunci când este creată o comandă. Odată activată, trebuie să faceți clic pe Save (Salvare).

Setări de vânzare a galeriei

Atunci când un client finalizează o achiziție din această galerie, veți primi un e-mail de notificare a comenzii. Pentru a o procesa, puteți face clic pe linkul furnizat sau vă puteți autentifica în Portalul foto și puteți merge la Managementul comenzilor din cadrul Vânzărilor.

Panoul de gestionare a comenzilor

Aici veți găsi comanda pe care clientul dvs. a făcut-o cu statusul Imagine în așteptare pentru producție. Dacă faceți clic pe ea, veți vedea toate detaliile comenzii.

Comanda în așteptare pentru imaginea de producție

Aici va trebui să încărcați fișierele editate, de înaltă calitate, pentru imprimare. În cazul în care nu le aveți încă retușate, puteți descărca fișierul CSV care conține numele de fișier al fotografiilor. Va trebui să îl copiați și să îl lipiți în software-ul pe care l-ați ales pentru a retușa fotografiile, cum ar fi Lightroom. Rețineți că, în cazul Lightroom, trebuie să introduceți numele fișierelor separate prin virgulă în caseta de filtrare. Ca în acest exemplu: wedding_01.jpg, wedding_04.jpg, wedding_02.jpg, wedding_05.jpg, wedding_03.jpg. Astfel, se vor deschide doar imaginile selectate de clientul dvs. și veți economisi mult timp pentru a căuta fișierele.

Utilizarea filtrelor în Lightroom

Dacă le-ați retușat deja, tot ce trebuie să faceți este să le încărcați. Le puteți încărca pe rând, făcând clic pe Upload Image (Încărcare imagine ) în fiecare dintre ele. Rețineți că trebuie să înlocuiți întotdeauna imaginea originală cu o altă imagine care păstrează raportul de aspect original.
Dacă Permiteți editarea/croirea imaginilor este activat în Setări de vânzări, nu va fi posibil să schimbați imaginea cu decuparea editată făcută de client, deoarece acest lucru poate duce la erori.

În cazul în care fișierele finale care urmează să fie încărcate au același nume ca și fișierele care urmează să fie înlocuite, le puteți încărca pe toate deodată, făcând clic pe Mass upload all images (Încărcare în masă a tuturor imaginilor).

Butonul Mass upload all images (Încărcare în masă a tuturor imaginilor)

Odată încărcate, starea imaginilor se va schimba în mod corespunzător.

Comandă cu imagini încărcate

Faceți clic pe instrumentul Edit (Editare) pentru a vedea o comparație între imaginea originală și imaginea încărcată.

Fotografie decupată

Pentru a finaliza comanda, tot ce trebuie să faceți este să dați clic pe Release order to production. Când vă întoarceți la gestionarea comenzii, veți vedea că starea comenzii a fost actualizată.

Comandă eliberată pentru producție

Eliberarea manuală a comenzilor

Dacă imaginile încărcate în toate galeriile dvs. sunt fișierele finale, retușate, de înaltă calitate și doriți să aprobați manual fiecare comandă, puteți activa cu ușurință și această opțiune. Tot ce trebuie să faceți este să mergeți la setările de vânzări și facturare din cadrul vânzărilor și să activați opțiunea Manually release orders (Eliberare manuală a comenzilor ).

Panoul de setări Vânzări și facturare

Odată activată, toate comenzile plasate de clienții dvs. vor trebui să fie aprobate manual de dvs. în Managementul comenzilor înainte de a intra în producție.