Aplicați rame și măști

Aplicați rame și măști

Ramele și măștile pot fi adăugate la imagini și la casetele de umplere. Ramele vă permit să modificați forma casetei de imagine și să o decorați, ceea ce este foarte util pentru evidențierea elementelor pe fundal. Măștile vă permit să estompați marginea casetei de imagine, ceea ce poate fi utilizat pentru a crea tranziții, de exemplu.

Rame

Pentru a adăuga o ramă la o casetă de imagine sau de umplere, selectați-o și faceți clic pe butonul Frame (Rama ) din meniul din dreapta. În coloana din dreapta vor apărea mai multe opțiuni de cadre. Faceți clic pe una dintre acestea pentru a o aplica elementului selectat. În funcție de cadrul selectat, în partea de sus a meniului Frame (Cadru ) vor apărea diferite opțiuni de personalizare. Puteți găsi instrumente pentru a modifica opacitatea cadrului, culoarea acestuia, grosimea liniei, raza sau alinierea.

Image with a frame applied and frame tools displayed

Măști

În cadrul meniului Frames (Cadre ), derulați în jos până în partea de jos a coloanei pentru a găsi opțiunile pentru măști. Faceți clic pe una dintre acestea pentru a o aplica imaginii sau casetei de umplere. La fel ca în cazul cadrelor, în funcție de masca selectată, va fi posibil să controlați Feathering, mărind-o sau micșorând-o după cum este necesar.

Image with a mask applied and mask tools displayed

Aplicați un cadru sau o mască la mai multe elemente

După ce ați ajustat cadrul sau masca pe o imagine sau pe o casetă de umplere, este posibil să o aplicați la mai multe elemente în același timp cu parametrii pe care i-ați setat. Selectați imaginea sau caseta de umplere care are cadrul sau masca pe care doriți să o aplicați la restul elementelor. În partea de sus a meniului Frame (Cadru ) veți vedea butonul To all (Către toate ). Dacă faceți clic pe acesta, veți avea opțiunea de a aplica cadrul și masca la toate obiectele din pagina curentă sau la toate obiectele din proiect. Dacă faceți clic pe una dintre aceste opțiuni, cadrul sau masca se va aplica la toate imaginile și casetele de umplere ale opțiunii selectate.

To all button shown from right column

Această funcție este disponibilă, de asemenea, făcând clic dreapta pe imaginea sau caseta de umplere care conține cadrul sau masca ce urmează a fi aplicată. Se va deschide un meniu cu mai multe butoane, trebuie să selectați Assign property to all objects on this page or in this project ( Atribuire proprietate la toate obiectele din această pagină sau din acest proiect ) și să faceți clic pe Frame (Cadru).

Image context menu

Dacă faceți clic pe Remove frame (Eliminare cadru ) în acest meniu cu clic dreapta sau în meniul Frame (Cadru ) din coloana din dreapta, veți elimina cadrul sau masca aplicată din imaginea sau caseta de umplere selectată.