Aplicați filtre

Aplicați filtre

Este posibil să se facă ajustări de culoare la imaginile și obiectele dintr-un produs foto prin aplicarea de filtre. În acest fel, este posibil să se facă unele ajustări finale ale contrastului, culorii și saturației obiectelor după ce acestea au fost plasate, fără a părăsi software-ul Saal Digital.

Pentru a aplica filtre unui obiect, este necesar să îl selectați și să faceți clic pe butonul Filters (Filtre ) care apare în dreapta, care deschide meniul cu diferitele instrumente.

Prin modificarea valorii de la Brightness (Luminozitate ) este posibilă creșterea luminozității până la 100, care este punctul de alb maxim, sau scăderea acesteia până la -100, care este punctul de negru maxim. Pe lângă faptul că poate fi aplicat la imagini, acest lucru poate fi foarte util, de exemplu, pentru a converti un clipart negru în alb prin creșterea luminozității până la maxim și, invers, pentru a converti un clipart alb în negru prin scăderea acesteia.

Filter applied to clipart, brightness increased

Modificarea valorii contrastului va crește sau va scădea contrastul obiectului, pornind de la 0, cu o valoare minimă de -200 și o valoare maximă de 500. Modificarea valorii Saturation (Saturație ) va modifica intensitatea culorii. Scăzând valoarea la 0, imaginea sau obiectul va deveni alb-negru. Saturația poate fi crescută până la 300.

Filters applied to image

Modificarea valorii Hue (Nuanță ) modifică tonul imaginii. Acest lucru vă permite să corectați ușor tonul unei imagini, dacă este necesar, sau să creați un ton artistic în fotografie. Caseta Colour (Culoare ) selectează o culoare pentru a nuanța obiectul selectat. Intensitatea culorii poate fi ajustată prin modificarea valorilor din caseta Colourization (Opacity) (Colorare (Opacitate) ). Prin modificarea câmpurilor Hue (Nuanță ) și Colourization (Colorare ), puteți modifica nuanța casetelor de umplere a cliparturilor și a texturilor pentru a obține o armonie cromatică în designul produsului foto.

Colourization filter applied to clipart

În mod implicit, unele opțiuni de șablon de filtrare sunt afișate sub instrumente. Dacă faceți clic pe acestea, acestea se vor aplica automat obiectului selectat. Dacă faceți clic pe butonul Random (Aleatoriu ) din meniul superior, toți parametrii sunt selectați aleatoriu. Acest lucru este foarte util pentru a obține un rezultat creativ sau pentru a inspira editarea. În ambele cazuri, este posibil să faceți modificări la parametrii ajustați automat. Apăsând butonul Reset (Resetare ), obiectul va reveni la valorile sale inițiale.

Ca și în cazul cadrelor, măștilor și umbrelor, odată setate, filtrele pot fi aplicate la mai multe obiecte deodată. Le puteți aplica tuturor obiectelor de pe pagina curentă sau tuturor elementelor din proiect, făcând clic pe butonul To all (La toate ).

 

Setarea limbii dvs. nu corespunde limbii acestui site web. Vă rugăm să alegeți:

Setarea limbii dvs. nu corespunde limbii acestui site web. Vă rugăm să alegeți: