Adăugați umbre

Adăugați umbre

Este posibil să adăugați o umbră la imagini, clipart-uri, cutii de umplere și text. Pentru a face acest lucru, selectați obiectul și faceți clic pe butonul Shadow (Umbră ) care apare în meniul din dreapta. Va apărea o coloană cu diferitele instrumente pentru ajustarea umbrei. De asemenea, puteți selecta una dintre opțiunile de umbră predefinite.

Imagine cu o umbră aplicată și cu instrumentele de umbră afișate

Dacă faceți clic pe caseta de culoare, se va afișa meniul de culori, unde puteți alege o culoare dintre cele afișate, puteți utiliza instrumentul pipetă sau puteți face clic pe Colour selection (Selectare culoare ) pentru a alege o anumită culoare. Opacitatea umbrei poate fi modificată prin variația valorilor din caseta Opacity (Opacitate ). Unghiul umbrei și distanța acesteia pot fi ajustate în câmpurile respective. Prin ajustarea valorii din câmpul Blur (Blur), puteți modifica intensitatea efectului de blur aplicat umbrei. Creșterea valorii blurului va face ca umbra să apară mai neclară, în timp ce scăderea acesteia va avea ca rezultat o umbră mai clară.
Pe lângă generarea unei umbre obișnuite, puteți debloca o lume de posibilități creative utilizând aceste instrumente pentru a vă modifica obiectele. De exemplu, aveți posibilitatea de a infuza un fundal al unui clipart cu o notă de culoare prin ajustarea culorii umbrei și introducerea unui grad ridicat de neclaritate. În mod similar, puteți aplica un efect captivant de strălucire unui obiect, sporindu-i impactul vizual.

Umbră cu culoare aplicată pe imagine și clipart

Activarea opțiunii Knockout va face vizibilă doar umbra, lăsând obiectul selectat invizibil. Acest lucru poate fi utilizat ca instrument pentru a vedea clar cum arată umbra fără obiect. De asemenea, poate fi utilizată pentru a crea forme creative cu transparență sau pentru a crea text cu transparență.

Umbra cu knockout activ

Pentru a dezactiva umbra elementului selectat, este necesar să debifați caseta Activate shadow (Activare umbră ) din partea de sus a meniului din dreapta. ca și în cazul Filtrelor și al Cadrelor, este posibil să aplicați umbra configurată tuturor obiectelor din pagină sau proiect, făcând clic pe butonul Apply to all (Aplicare la toate ) din partea de sus.