Adăugați și editați imagini

Adăugați și editați imagini

Selectați imagini

În coloana din stânga a designerului, trebuie să selectați dosarul în care sunt stocate imaginile pentru a le adăuga la produsul foto. Puteți naviga prin dosare sau puteți introduce calea în care sunt stocate imaginile.

Designer cu toate coloanele afișate

Selectarea dosarului care conține fotografiile va afișa fotografiile în partea de jos a aceleiași coloane. Fotografiile pot fi sortate după nume, tip, dată, utilizare sau rating. Miniaturile fotografiilor pot fi afișate la dimensiuni diferite. Acest lucru poate fi modificat făcând clic pe butonul View (Vizualizare ) și selectând dimensiunea dorită. Opțiunea Display file name (Afișarea numelui fișierului ) poate fi, de asemenea, activată și dezactivată.

Opțiuni de vizualizare a miniaturilor

Fotografiile deja incluse în produsul foto pot fi ascunse prin activarea opțiunii Hide used images (Ascundeți imaginile folosite ). Acest lucru va face ca fotografiile adăugate în proiect să fie invizibile în acest meniu, împiedicând astfel ca aceeași fotografie să fie adăugată în mod repetat în proiect. Dacă această opțiune este dezactivată, fotografiile adăugate la proiect vor fi marcate cu o bifă. Dacă au fost folosite de mai multe ori, acestea vor apărea cu numărul corespunzător.
Vă rugăm să rețineți că, din cauza naturii materialului, nu este posibil să plasați imagini pe toate coperțile albumelor foto. Plasarea imaginilor este posibilă doar pe Cărțile Foto cu copertă lucioasă și mată, piele de căprioară albă și pe Cărțile Foto Professional Line cu copertă cu imprimare acrilică sau din metal periat.

Poziționarea și decuparea imaginilor

Atunci când selectați o imagine, în partea de sus apare un meniu cu o serie de instrumente care vă permit să realiniați imaginea în cadrul imaginii. Acest meniu afișează, de asemenea, numele imaginii, rezoluția și calitatea. Calitatea imaginii depinde de dimensiunea imaginii din produsul foto în raport cu rezoluția acesteia și se modifică în funcție de dimensiunea la care este utilizată imaginea în produsul foto. Pentru cele mai bune rezultate, vă recomandăm Calitatea imaginii foarte bună.

În jurul imaginii selectate va apărea o ramă albastră. Aceasta este caseta de delimitare a imaginii. Făcând clic pe acest cadru, ținând apăsat butonul mouse-ului și deplasând cursorul în lateral, puteți mări sau micșora dimensiunea casetei.

Imagine selectată cu informații și instrumente afișate

Pentru a reduce dimensiunea casetei, selectați imaginea și faceți clic pe butonul Crop (Decupare ) care apare în meniul de sus al fotografiei. Când această funcție este activă, în colțurile imaginii apare o ramă albă. Faceți clic și trageți acest cadru pentru a decupla imaginea.

Instrumentul Crop selectat pe imagine

Pentru a mări sau a reduce dimensiunea imaginii din caseta de imagine, selectați imaginea și faceți clic pe butonul lupă cu semnul plus sau lupă cu semnul minus. Acest lucru va mări sau reduce imaginea fără a afecta dimensiunea casetei.

Pentru a muta imaginea în interiorul casetei, faceți clic pe butonul cruce care apare în meniul de sus atunci când imaginea este selectată. Odată activat, aceeași pictogramă cu cruce va apărea deasupra imaginii. Acest lucru indică faptul că puteți muta imaginea în interiorul cadrului pentru a o repoziționa. Pentru a face acest lucru, țineți apăsat mouse-ul deasupra motivului imaginii și trageți-o în direcția dorită. Această funcție poate fi activată și prin dublu clic pe imagine.

Instrumentul Reframe selectat pe imagine

Pentru a întoarce imaginea, faceți clic pe butonul Mirror orizontal sau Mirror vertical, după caz. Dacă faceți clic pe butonul Rotate image detail (Rotire detaliu imagine ), care apare în meniul de sus atunci când imaginea este selectată, imaginea se va roti cu 90 de grade în interiorul casetei de imagine. Acest meniu conține, de asemenea, opțiunea Image enhancement (Îmbunătățirea imaginii ). Dacă această opțiune este activată, imaginea este ajustată automat de către software. Vă recomandăm să dezactivați această opțiune dacă fotografiile dvs. au fost editate anterior.
Puteți activa Image Enhancement (Îmbunătățirea imaginii ) făcând clic pe pictograma baghetă magică. Atunci când această pictogramă are un fundal gri, îmbunătățirea imaginii este activă. Pentru mai multe informații, consultați articolul Îmbunătățirea imaginii.

Schimbați imaginile

Dacă două sau mai multe fotografii sunt deja plasate pe un produs foto, puteți schimba pozițiile acestora. Selectați fotografiile pe care doriți să le schimbați și va apărea un buton Swap selected images (Schimb de imagini selectate ). Dacă faceți clic pe acest buton, pozițiile fotografiilor selectate vor fi schimbate instantaneu. Dacă ați selectat mai mult de două fotografii pentru a le schimba, este posibil să fie nevoie să faceți clic pe buton de mai multe ori până când fiecare fotografie se află în poziția dorită.

Schimbați imaginile selectate

Puteți, de asemenea, să faceți clic cu butonul din mijloc al mouse-ului sau să țineți apăsat mouse-ul sau touchpad-ul deasupra unei fotografii. O miniatură mică a fotografiei va apărea ca un cursor, iar un buton Schimbați imaginea va apărea peste orice fotografie deja adăugată la produsul foto. Pentru a schimba imaginile, dați pur și simplu clic pe o altă fotografie care are, de asemenea, un buton de schimbare a imaginii, iar imaginile vor face schimb de locuri.

Schimbă imaginea

Îndepărtați imaginea din caseta de imagine

Este posibil să eliminați doar conținutul imaginii fără a elimina caseta de imagine. Pentru a face acest lucru, trebuie să faceți dublu clic pe imagine și să folosiți tasta DEL de pe tastatură pentru a elimina imaginea. Imaginea va fi ștearsă, dar caseta de imagine va rămâne.